tankar i mörkret

Första advent idag alltså.

Det är nästan läskigt hur fort tiden går, man hinner liksom inte med sig själv. Min tillvaro idag är inte alls densamma som för ett år sedan. Jag har skaffat mig en helt ny syn på saker och ting och dessutom står jag mina vänner mycket närmare än tidigare.

Allt är egentligen mycket bättre nu än tidigare. Visst jag står fortfarande och trampar på samma ställe vad det gäller boende och jobb men som jag skrev, mina kompisar står mig mycket närmare nu och det är det som är det värdefulla. Utan vänner är man inte särskilt mycket.

Det händer ibland att jag känner mig väldigt vilsen i den värld jag lever i. Jobbet, hästen, helgerna, allt är återkommande i samma mönster och när något bryter mitt mönster så är jag lost. Då är jag feg och vågar inte haka på. Allt ska gå på rutin liksom.

Snart är det dags att börja från scratch igen. Det här året är snart förbi...

Ett år av mycket. Ett år av många. Och inget är det andra likt.

fint?



Mitt myspysfönster is back on track!

slösa, slösa..

hello världen

Idag har jag slösat pengar som aldrig förr. Hualigen säger jag bara.

* Ridstövlar - mountain horse
* Ridtäcke - Hansbro
* Ridskor - mountain horse

* Vanliga skor - nåt skumt, tyskt märke
* Svart kofta - Vila
* Klänning - Vila
* Underkläder - Pieces

Tror det var det.. Mycket grejer blev det ^^ Fick även en rolig liten goodiebag på Vila när jag handlade där. I den låg det typ en bok, t-shirt, veckorevyn, gott&blandat godis, cd-singel och lite annat smågrejs. Gratis grejer tycker vi om =)


Well, det är dagen. Direkt när jag kom hem åkte jag vidare till Isa för att joina ett homeparty. Självklart var det Bakis som höll i det så där blev man ju också tvungen att handla lite..

12 sanningar om mig

Så, här kommer dem; 12 sanningar om mig:


1. Jag äter inte kött. Bara ibland och väldigt noga utvalt

2. Jag bytte efternamn för 8 år sedan

3. Jag kommer alltid minst 15 min försent till jobbet.

4. Jag är höjd- och mörkrädd

5. Hatar vatten och att åka båt, ändå åker jag på kryssningar lite då och då

6. Låtsas ganska (väldigt) ofta att jag inte fattar, när jag egentligen har stenkoll.

7. När jag var yngre hade jag koll på precis all musik som gick på teve och radio; kunde låtarna, visste vem/vilka som sjöng och låtarnas namn

8. Sjunger ashögt i bilen när jag åker ensam

9. Jag har samlat på bokmärken, sudd, påsar och klistermärken. Nu finns enbart påsarna kvar.

10. Jag har haft ett eller fler hål i tänderna varje gång jag varit på kontroll. Man går en gång om året, 20 hål typ..

11. Tycker det är grymt pinsamt att göra bort sej, därav min blyghet

12. Är väldigt nyfiken av mig, både på gott och ont.

Tanken är förresten att jag ska utmana 5 andra personer att göra samma sak;
Jonna, Katta, Alex, Jimmie och Isa.

Publicera antingen på din egna blogg, bilddagboken eller som en kommentar i kommentarsfältet.


torsdag

Sitter och filar lite på ett inlägg om "12 sanningar om mig" som jag har blivit utmanad att lägga upp. Dock är det sjukt svårt att komma på något att skriva. Jag kan ju liksom inte skriva vad som helst men jag vill ändå inte att det ska bli typ "jag är vänsterhänt", "jag har alltid varit jätteblyg" osv. Vill skriva nåt lite mer udda.. Eller ja, något som kanske inte alla redan vet.

Men jag filar vidare, har bara fått ner 8 punkter än sålänge..

Vad annars tro?

Jag är helt extremt jättetrött men jag har mig själv att skylla då jag inte gått och lagt mig förrän vid halv 12 varje kväll den här veckan. Det ger mej cirka 5,5 timmars sömn vilket är aaalldeles förlite. Imorse höll jag till exempel på att missa gå av den första bussen i Enköping och den andra på min hållplats i v-ås.. Hur ofta somnar jag på bussar liksom? Aldrig hänt!

Imorgon är det fredag.

Jag är bjuden på fest, men jag känner inte för att gå dit. Låter rätt taskigt av mig, men jag orkar verkligen inte med nån hemmafest. Gjorde ett tappert försök med alkohol förra helgen men det gick inte ner.. Så liksom, gå på nån fest där alla dricker hejdlöst medan jag själv inte orkar med att dricka.. Inte min grej.
Man kanske skulle gå på bio...? Visserligen rätt B att gå själv men nån kanske vill haka på.. Tål att undersökas ^^

Nej, nog om detta och allt. Ska gå och byta kläder nu så att jag kan åka till Capo såfort någon bilägare i den här familjen behagar komma hem.

snön tär på musklerna

Jag har fått träningsvärk i låren. Det än mindre roligt kan jag lova. Man linkar fram och tar pyttesmå steg för att minimera "smärtan".

Vad har jag då pysslat med tro?

Ledtråd; snööö, snövallar..

Men jag vet att jag inte är ensam. En tjej i stallet har samma problem, samma träningsvärk (men i sina egna ben) och klagade över det precis lika mycket som jag gör nu =D

Buhuu, det gör ont...

knivlisa är rolig =P

Klicka HÄR och läs. Snacka om klockrent inlägg ^^ haha

Dagens outfit



Såhär snyggt matchar jag kläder i stallet.

Blå mössa - Milko mjukost
Orange hoodtröja - Vero Moda
Röd klubbjacka med grön text - ??
Blå rutiga ridbyxor - Hööks
Svarta nappaleggins och ett par bruna skor.

Hahahhahah, låter great va?

måndag

Oj, ligger visst lite efter här ser jag..

Snön bara vräker ner här och det blåser nästan storm utanför. Snöovädret är visst värst i östra Sverige och då såklart i Uppland där man bor.. Så kan det gå liksom.

Är hemma förövrigt; en kiropraktor var ute i stallet imorse för att klämma, känna och sticka nålar på några av hästarna. Capo var en av dem utvalda så han fick en riktigt genomkörare. Såklart blev allt försenat på grund av vädret att hinna till jobbet efter var bara att glömma. Visst jag hade kunnat åka in, men när vädret är såhär pissigt så vill man inte sätta sej på en buss för att åka 5 mil dit och två timmar senare 5 mil hem.

Så här är jag alltså.

Var ute och lekte med hundarna i snön nyss också. Tessie är helt galen i snön, hon verkligen älskar att leka och hoppa efter "snöklumpar". Alfons däremot, var inte lika exalterad.. Han gömde sej bakom Tessie och försökte liksom få bort snön från kroppen.. Det hela slutade med att han stod och bet i sina tassar för att det satt snö mellan tårna på honom ^^

Ne, nu måste jag äta nåt känner jag.. Huvudvärken börjar krypa sej på.. =/

en dag som denna

Idag var en hektisk dag. Mycket på jobbet och lite att göra mella varven. Blev ingen  lunch, bara en baguette som jag åt några tuggor på lite då och då under dagen.. Var på stan på lunchrasten, slirade runt med mina conversedojjor som verkligen borde ersättas av något lite mer snövänligt, typ ett par moonboots eller nåt, de vore en syn om något va? =P

Efter jobbet åkte jag och hämtade Kermit som stått vid min busshållsplats hela dagen och väntat på mej, sen åkte vi till Bakis för att hämta henne och slutligen rullade vi till Uppsala för att shoppa litegrann. Hittade helt sjuka grejer i en affär vi var inne i ^^ Inte riktigt ämnade för affärens egentligen målgrupp liksom ^^ men men

Slirade in på donken på hemvägen, behövde ju middag i min lilla mage.. och nu är jag här; nerbäddad i sängen.

Exciting huh?

Vi kom inte överrens

Imorse skulle jag ta Kermit till bussen hade jag tänkt. Har lovat morbror min att motionera Kermit litegrann så vad passar inte bättre än att köra till bussen och sen köra hem från bussen ikväll? Vääldigt bra idé tyckte jag. Mindre bra tyckte Kermit.

Han är rätt gammal förstår ni, så att trycka på en knapp för att öppna dörren är bara att glömma, här är det nyckel i hålet och vrid för att öppna.

Jo, tjena att det var.

Dörren hade självklart fryst fast eller om det var låset som fryst ihop. Gick i vilket fall inte att vrida om nyckeln, alltså, gick inte att åka till bussen. Kermit kanske är morgontrött eller har dåligt morgonhumör men det var taskigt att inte släppa in mej..

Som tur är så var pappsi uppe och skulle åka strax efter mig så han fick snällt stressa arslet av sej för att hinna köra mig till busshållsplatsen. ^^

När jag kommer hem ikväll ska jag ta mig ett snack med Kermit, man kan inte bara stänga mig ute sådär...

!!

JAG HATAR DAMMSUGARE!!

Är på jobbet, har över 150 fakturor att ta hand om (det är sjukt mycket, 50 är normal mängd) och massa annat jox att göra. Självklart är det nån städfirma här idag som självklart ska dammsuga hela jävla trappan precis utanför mitt kontor. Det är en stor spiraltrappa som går från första till tredje plan och sedan klockan 9 imorse har dammsugarsnubben stått utanför mitt kontor, på mittenplan, han kommer liksom ingenstans verkar det som.

Höra en dammsugarjävel nonstop i 4 timmars tid är inte roligt. Sjukt enformigt ljud.

Åhh, ljuv musik! Nu är det tyst! Wohooo =)

Får väl se hur länge det håller i sig..

Nu ska jag återgå till mina små söta fakturor, blir nog nån timmes övertid idag..

hästar ^^

Ajajaj.. Jag borde verkligen sova vid det här laget. Kolla hur mycket klockan är.. Som vanligt fastnade jag dock med datorn i knät klickandes runt på internet.

Gissa vart jag hamnade?

Jo, på www.blup.se där hittade jag min lilla pålle plutt och en massa skojig fakta om honom. Hans stamtavla fanns även där så jag klickade runt lite på hans syskon och "släkt" och sånt. Ganska intressant läsning faktiskt.

Tjoooho, värsta tönterierna tycker säkert de flesta, men jag tycker det var intressant.. Laddade upp en bild på Capo där också och ändrade honom från hingst till valack.. ^^

Hehe, ne nu ska jag verkligen stänga ner det här. Slå mig hårt om jag har huvudvärk imorgon.

helg helg helg!

Hej vänner.

Inget jobb för min del idag, gissa varför?

Helgen är slut sen ett tag tillbaka nu. I fredags jobbade jag hela dagen, tuffade hem med bussen och åkte därefter hem till Bakis. Som jag skrev tidigare så har jag inte varit på humör att gå ut på krogen och allt såntdär och i fredags var det sagt att B och K skulle ut på O´Learys på något rockevenemang, självklart kände jag inte alls för att följa med, dels pga  rocken och dels för att jag skulle upp och släppa ut hästarna tidigt på lördagmorgon. Well well, på kvällen blev jag iaf övertalad att åtminstone komma över till -Bakis en stund och sen bestämma själv om jag ville åka med till stan eller åka hem när dem skulle bege sig. Självklart föll jag för grupptrycket och hakade på in till stan. De andra fick åka bil istället för buss så det var säkerligen uppskattat. Väl framme skulle vi in på Etage istället för O¨Learys men utanför där bestämde vi oss för People istället. Egentligen vill man inte sätta sin fot därinne på en fredag, men vi ville dit ändå. Bs ex var där och hon hade en och anna plan för honom...

Stannade till ett-tiden nånting och sen rullade jag mig hemåt. 

Lördagen började med att klockan började tjuta vid 07.55. Yeees, tänkte jag och pallrade mej upp ur sängen. Kallt och geggit var det ute så  mitt val av skor (vita sneakers) att släppa ut hästarna i var inte det bästa.. Tog en timme i stallet så när jag kom hem kröp jag ner i sängen igen, ringde in till syster (sover i rummet brevid mitt) och bjöd in henne på "filmmorgon i Jennies säng" för att titta på Freaky Friday. Den filmen är verkligen störtskön ^^ Dessutom är Chad Michael Murray med i den, ögongodis you know =P

Hände inte mycket resten av lördagen. Åkte hem till Katta på kvällen för att äta middag och titta på Disneyfilmer. Var hemma därifrån vid två-tiden på natten och då fastnade jag en stund framför datorn och sedan i telefon. Släckte ner och somnade vid 4 typ...

Söndagen var seg, as usual. Gick upp sent,  åt ett ägg till frukost, eller lunch eller vad man vill kalla det. Klockan var typ halv två då. Åkte till min prins för att ta hand om honom, vi höll oss inomhus för att det var så mycket snö ute. Jag gillar inte snö.. Sen brummade jag hemåt, fick lite mer mat i mig och sen hämtade jag en bil som jag har adopterat för en vecka framöver =)

Gissa vilken?!


Kermit såklart!! Han är såå söt ^^ En bild kommer upp på bilddagboken för er som inte vet vad jag snackar om..! När jag hämtat Kermit gav jag mej ut på vägarna igen, men utan Kermit... Denna gång till mr A för att kolla på Bondfilmen. Om den var bra som Bond rulle har jag ingen aning om, har inte sett en enda sån film så.. men som action var den nog bra.. Jag hängde inte med i svängarna direkt; men ja, den var nog bra.. Konstigt slut visserligen.. 

Ut och åka igen sen.. Fan vad jag åker bil hela tiden.. =S

Hemma igen sen damp jag ner i sängen på tre röda med världens jävla huvudvärk. Pillrade i mej lite piller och hoppades på bättring.. Men icke..

Så här sitter jag nu alltså, fortfarande med galet mycket huvudvärk...

sova sova sova... zzzz...

Jag är trött som satan.
Har varit hos Katta och kollat på Disneyfilmer. Såg väl en tre-fyra stycken och halvsov mej igenom den sista.. ^^ Kändes inte sådär jättekul att sätta sig och köra hem från stan i det här stadiet av trötthet, men det gick bra.. Borde nog inta sängen och försöka sova igen massa timmar imorgon..

Gonatter

värt?

05tt tangentb6rd 3ever s5tt egna 35v, Nån s60 2an se vad det står? he3vetes s25t,, ^^ haha

musik



Min och Kattas låt för något år sedan. Ramlade över den här på Youtube idag =)

Swing life away - Rise Against

..

Gud kissar.

that's it.

Vad allt förändras hela tiden. Och fort går det. Bara för att jag inte orkat med alkohol och tråkiga uteställen på ett tag nu så är jag plötsligt ingen att umgås med.

Jag orkar inte hålla på att försvara mig hela tiden heller. Varför ska jag göra det? Det planeras saker som SKA göras så vad spelar det då för roll om jag inte vill haka på? Vore skillnad om jag också varit med på ett hörn, men näe, nu när jag blivit så anti så skippar vi det.

Jag vill jättegärna umgås med er (och ni vet säkerligen vilka ni är) men jag vill även umgås med andra och dessutom även sova ut. Ni vet, det tär att gå upp kvart över 5 varje morgon. Och som det är nu är jag helt på tom.  Jag orkar inte hålla på att gestalta och skriva mellan raderna och jag orkar inte heller prata med er för jag blir bara så jävla grinig när ni inte tar ett nej på ett vettigt sätt.

Ni får ha det så kul, jag kommer igen när jag mår bättre.

Punkter

Träning ikväll. Gissa vem som inte är taggad?

Huvudvärk har jag fått också. Bläääh.

Jag vill sova. Det är något av det bästa jag vet.

once again

Slutar jobba om 6 minuter.

Har precis byggt klart ett fakturaberg och ska väl bara klä på mej mössan och jackan för att gå. Träning ikväll är det också.. Kan bli intressant, jag kommer få träningsvärk.. =/

Seeyaa later!

gymnasieval :P

Jag har bra inflytande på min lillasyster. Hard to believe, eller hur?

Hon ska nämligen börja gymnasiet nästa år så jag har blivit personlig rådgivare beträffande valet. Jag gick som ni vet på GUC i Uppsala, en mediaskola som har det mesta.

Sedan jag slutade för nästan två år sedan så har/ska en ny utbildning starta; Journalistik med multikompetens och hör och häpna, den tillhör friskolan! Det är ju dunder och kalasbra ju. Jonna är intresserad av denna och om den hade funnits då jag skulle välja så hade jag lätt valt den inriktningen.
Har allt som europa hade; med foto, mediakunskap, textkommunikation osv men utan all himla europakunskap och shit. Istället är det mer mediaämnen; såsom foto A-B, rörlig bild och sånt.


Så när skolan har öppet hus åker systra min och jag dit för att kolla läget, återse gamla "guck" liksom ^^

Hoppas hon trillar dit.. =)
Visst finns en del negativt med skolan, självklart men jag ser hellre att hon går på GUC än på WGY eller Boland. Faktiskt.


Så, Jonna; nu lyssnar du på storasyster!

I'm a little dinosaur


hett



Såhär ser en trött Jennie ut, snyggt posande en söndagmorgon.. =D HAHAAH


helgen

Då var det måndag igen då. Såg att jag inte skrivit på hela helgen, men jag har väl helt enkelt inte haft tid och inte heller något vettigt att skriva.

I lördags var jag i Uppsala med mamma. Jag tjatade till mej sällskap dit då jag kände för att köpa en ny mobil. Blev en Samsung Touchwiz, en rosa. Den är jättesöt och bra men lite jobbigt med touch faktiskt. Knepigt att smsa och bläddra i menyerna eftersom jag är vänsterhänt och täcker det som står med handen ^^ 5.0 megapixel kamera också så nu kan jag slänga bort min vanliga kamera som är grymt dålig =)

Gjorde lite andra ärenden i stan när vi ändå var där, bland annat nytt batteri till en annan mobil och så bunkrade jag upp med huvudvärkstabletter, tre förpackningar med olika sorter blev det. Jag har hört att man kan blanda Ipren och Alvedon för att få en bättre/starkare effekt så det ska jag testa tänkte jag.

Hämtade pizza och Bakis på kvällen. Jonna hade "fest" hemma så jag och Bakis satt i mitt rum och kollade på film och keka chips. Filmerna blev Mirrors och Narnia; Prins Caspian. Mirrors var helt störd och faktiskt så blundade jag ett par gånger när det blev lite väl äckligt..

Söndagen började rätt sent då vi sov rätt länge. Körde hem Bakis och rullade till stallet. Första uteritten på säkert en månad så Capo blev glad över att slippa ridhuset. Fars dag var det också så pappa fick en bok om öl av mej. Började kolla på Tropic Thunder också men den var helstörd så jag stängde av efter en halvtimme och somnade istället.

Så, det var min helg, mer eller mindre.

fredag

som vanligt så går det inte att publicera och inte heller sparas det något utkast nånstans. Sämst.

Orkar därför inte skriva alltför mycket nu, då mina två senaste inlägg inte har behagat publicera sig. Säkert inte det här heller sen, när man väl trycker på "publicera". Sämst.

Idag har jag i alla fall jobbat, slitit arslet av mej för att ta igen det jag missat när jag varit sjuk. Jag lyckades rätt bra, till och med så bra att jag kunde smita tidigare för att dra ut på äventyr.

Mina ben bar mig till tåget som i sin tur bar mig till Sthlm. Där hittade jag en Mr A =).
Kort sagt, jag suger på biljard, men det var ändå roligt. Nu hajjar jag åtminstone hur man spelar ^^ Revansch kanske? Tävlingsmänniska som jag är, så måste jag ju bara vinna innan jag kan sova gott om nätterna igen.

Well well, klöckan äro mycket slagen..

Over & out. Peace =)

lilla julafton

Igår kom min kära mor hem med mängder av parfymer och smink av olika slag. 4 olika Calvin Klein och en Vera Wang. Jag blev direkt förälskad i en av CK-parfymerna, som jag självklart inte kommer ihåg namnet på.. =( Två av dem var herrdofter också, men dem luktade jag inte på.. ^^

Sminket var från Lancaster och Estee Lauder men det orkade jag inte engagera mej i så det får mamma ha för sej själv. Spraytan och solpuder är inget som funkar på mej nämligen.. Inte heller anti-age och rynkcremer.. Men det ska kanske börjas i tid?

Anledningen till alla dessa grejer är för att mamma såklart är så snäll, men också för att taxfree butikerna på Arlanda säljer ut sitt "gamla" sortiment till typ inget pris alls. Sakerna är verkligen inte gamla, utan det som är grejen är att det är testprodukter, som det står TESTER på. Blev lite skeptisk när jag såg det, men efter nogrann koll av allt var det bara att inse att allt är sprojlans, det har bara stått på lager för att ev komma ut i butik. Skitnice ju.

Så räkna med att jag kommer lukta mums om ni stöter på mej, stallet är ett undantag men annars så ^^

hands off! eller nej, heads off.

Idag såg jag en huvudlös man. Trodde jag.

Tills han vände sig om.

Det var Quasimodo himself som handlade mat.

Pretty scary.

happy birthdays

Mitt i natten inlägg.

Jag är hungrig. Kan inte riktigt förstå varför då jag har ätit tacos i mängder plus massa kladdkaka och morotstårta. Det är ju liksom sånt där som brukar sätta sej. Eller är det inte så? Kanske är jag som är ett bottenlöst hål.. Så måste det vara. .

Lillasyster fyller år idag, eller inte idag som idag, utan idag som igår typ eftersom det är natt nu. Öhhh, ja, precis. Hajjar va? Hon fyllde i vilket fall som helst hela 15 bast. Hur gammal var jag när jag var 15 tänkte jag skriva (och skrev). Men jag var ju såklart 15. Blyg, smal, lång och säkert en tönt. Min syster däremot hon är lång, smal och scout. Det säger allt va. Hon är inte släkt med mig.

Och idag som nu ikväll, alltså imorgon typ fyller Maja år. Hon blir 19 bast. Och det känns det som om jag var för typ 100 år sedan. För jag har ju kunnat gått på systemet jääättelänge och det får man bara när man är över 20. Så Maja har ett helt år kvar. 19 är en ganska dålig ålder förövrigt. Det är liksom  mittemellan 18 (som var skitcoolt; man kom in på krogen och grejer) och 20 (man för göra ALLT). Man borde stryka ålder 19 ur kalendern. Så då borde ju Maja vara 20 egentligen.. Fett nice :D :D

Men grattis mina små pumor =) Hoppas ni åldras väl!

Över och ut.

RSS 2.0