toorsdag!

Ledig idag =)

Firades med en heldag på stan med massa shopping. Kom hem med en klocka, tjockiströja, tshirt, linne, solbrillor med mera. Trevligt värre måste jag säga.

Nu måste jag även säga att jag måste äta middag och att jag måste på dass.

Tjing!

helgen i korthet

Lite klent på bloggfronten nu ett tag.. Det enda jag har att skylla på är huvudvärk och sena kvällar med allt möjligt jox.

Kommer inte ens ihåg vad jag skrev sist..
.
.
.
.
Jo så här är det, jobbade på en morbrödernas 40års fest i lördags, mycket folk och mycket att göra var det. Jag och Bakis skötte buffén, diskade, fyllde på vin och öl samt socialiserade oss lite med gästerna. Tramsade även runt lite på dansgolvet, jag försökte lära mej nån typ av "pardans" men det gick åt helvete så det blev vals till womanizer istället. Jag fick även äran att vara fyllechaffis till en hel drös med folk, det blev ju liksom inte färre för att det regnade heller... Första körningen fick jag kl tolv och sen rullade det på.... Till klockan 4.30 då jag stöp ner i sängen till fågelkvitter och solsken. Tyvärr sog inte persen slut där, bror min ringde nämligen och ville hämtas i Knivsta (av alla ställen på jorden!) kl 11 på morgonen. Kul, in i bilen igen bara.

Resten av söndagen har jag inte så stort nöje av att återberätta. Damp ner i sängen igen och gick inte upp förrän 19 på kvällen. Huvudvärk? Ohyes.

Tanken var filmer, Baksmällan (passande?) och Allt flyter men det får jag roa mej med någon annan seg söndag i framtiden.



blööörk

Åhh, vad värdelöst. Jag har hela tiden trott att folk kommer tillbaka till jobbet den här veckan och nästa, men självklart har jag legat en vecka fel så dom kommer inte förrän nästa och veckan efter det. Kul. Jag som trodde det skulle börja lugna ner sej så att jag skulle kunna ta ledigt. Men näe. Tydligen inte.


Trött som fan är jag också efter helgen.


jag vill!

Operation övertalning på ingång.
Vi får väl se om jag lyckas, förhoppningsvis gör jag det men då ska jag se till så jag får med mej någon. Kan ju bli riktigt trevligt om det nu blir av.

Gotland ser det inte ut att bli i alla fall. Jävla båtar att krocka! Och flyget var tydligen också fullt. Medeltidsvecka. Inte riktigt min grej. Kanske är lika bra att spara det till ett bättre tillfälle. Nästa sommar tänker jag åka dit i alla fall, boende finns ju så det är skitbra :)

Men nä, håller på operation övertalning, så svårt kan det ju inte vara? ;)

jennie <3 böcker

Igår efter jobbet läste jag ut en bok jag började på i måndags. Fort som fan gick det alltså. Idag börjar jag på Människohamn av John Ajvide Lindqvist.

Varannan deckare, varannan chiclitt ;)



Eller okej, inte deckare kanske, men krimromaner och skräckromare/thrillers. Det finns så mycket genres nuförtiden, ack ack ack...



funderingar

Det ramlade in ett mejl idag angående det där drastiska jag gjorde. Jag har som vanligt beslutsångest om hur jag ska göra. Egentligen borde jag väl inte skriva en massa om det, men det känns på något sätt lättare att bearbeta tankarna när jag skriver.

Jag måste fylla i x antal formulär, gå till läkaren och betala x antal tusenlappar innan något blir bestämt. Det är den där processen innan som får mig att backa. Men jag ska fanimej inte backa. Vad gör jag annars liksom? Finns inget som håller mej kvar här egentligen. Och man ska ju testa sina vingar medan man är ung säger ju folk hela tiden. Och jag som är så jävla ung måste ju alltså passa på.

Men frågan är om jag vågar. Och det är det bara jag som vet.


 


varför kan inte allt bara vara lätt och bra?

Igår kom min familj hem igen. Och jag insåg direkt att jag inte mår speciellt bra. Mamma såg direkt att jag inte var på topp, jag berättade hur mycket jag har på jobbet och allt sånt som inte är bra och sen dess har jag haft tårar i ögonen, konstant. Fick mer och mer huvudvärk så imorse kom jag inte upp ur sängen. Gick upp nyss, klockan är 15.20 och jag har inte ens ringt jobbet och sagt var jag är.

Måste ta mer semester än vad som är sagt annars kommer jag deffinitivt gå in i väggen. Mamma sa att hon och jag kan åka iväg någonstans, får väl se bara om hon menar det också. Jag behöver i alla fall åka bort. Var ju sagt sen typ i våras att vi skulle till Göteborg, jag och nåra kompisar, men nu blir inte det av. Och jag behöver hela tiden något att se fram emot. Som det ser ut nu så ser jag bara jävligt mycket jobb och sen mig själv som arbetslös om två månader vilket nog inte är optimalt.

Nä jag måste bort.

framtid?

Gjorde precis något väldigt drastiskt. Men jag tror det behövs. Nu handlar det bara om att våga.





bara idag

Gör allt annat än att jobba känns det som..





helgen dårå

Nu sitter jag här och skriver och klickar runt även fast jag inte borde. Istället borde jag dammsuga en sväng till och blöta ner mej i duschen.

Det har varit fullt upp hela helgen dessutom. Började egentligen lite smått i torsdags med bowlingen, följt av Framfickan i fredags kväll sippandes på en lila drink utan alkohol. Lördagen började kl 7 då jag rultade upp och åkte till stallet. Hemma en timme senare, sov i soffan nån timme till för att sedan väckas av svensk hiphop på högsta volym tätt följt av en gräsklippare.

Agerade taxidriver till bror som skulle ut till Rådmansö, tur och retur dit tog ungefär hela dagen. Kom hem och efter en stund kom Linda och ett par andra kufar. Grillade och hade trevligt, slogs med mygg och lite sånt.
 Idag har vi väl inte gjort så mycket egentligen. Hade med mej Bakis och Rickard till stallet och sen drog vi till Bålsta där Rickard went nuts bland räkor och sånt. Har atm en fjärdedels räkbomb i kylen och två brukar skagen- och kräftröra. Yummi. =)

Sett massa filmer också och just nu när jag tänkte skriva vilka tappade jag namnet på en av dom.. Yeye, såg i alla fall the fast and the furious 4 (kanske inte ens heter så??) och 17 again, plus den där som jag har tappat namnet på.

Gud så intressant. Jag dööör.

Nu tänker jag duscha och sova. Jobb imorgon.

frajdejj

Igår blev det bowling med lite folk. Skitkul vare faktiskt. Och jag vann. Bra att veta. ;) Bakis och jag låg dock jämnt på 97 poäng efter första serien, sen blev hon kompis med rännan ett tag och jag gick om och kammade hem segern tillslut. Skönt och kul att göra nåt mitt i en jobbvecka, visserligen lite surt att dom andra drack öl och inte jobbar idag, men vafan, det överlever jag.

Var dock liite svårt att komma upp imorse, kunde inte somna igår kväll då hjärnspökena hade röj i mitt huvud. Kollade på  klockan sista gången runt 3 och då var det liksom bara 2,5 timme kvar innan väckarklockan skulle börja yla. Kul. Måste ha somnat sen iaf, eftersom jag vaknade av klockan, helt lost.

Party i bilen till jobbet med BJ-skivan så jag piggnade till med lite falsksång och öppet fönster.

Nu, på jobbet. Langat iväg ett 20 tal mejl men får inga svar.
Snart, lite andra arbetsuppgifter, lunch, jobb, fika, jobb, Örsa, hem, ??


yeah.


beware of the dog



Det här är alltså ett golv, golvet i mitt rum för att vara petig. Äckligt värre och såhär ser det ut i ungefär hela huset. Och ändå dammsuger jag två gånger om dagen.

I N T E  M Y S P Y S



en dag på jobbet

Är helt slut. Dagarna bara flyger iväg när jag har så mycket att göra. Idag ägnade jag halva dagen till att reda ut påminnelser, som jag för övrigt inte kom särskilt långt med, och även ringt massa företag om fakturauppgifter. JAg som älskar att ringa. Gissa om jag samlade mod. Andas djuuupt, lugna andetag, penna och papper.. Men det gick bra.

Resten av dagen klickade jag runt i datorn utan särsklit stora framgångar. Jag saknar den gamla goda tiden med papper!! Man tappar greppet totalt när det inte finns någon fysisk faktura att hålla koll på.

Men nog om jobbsnack.

Nog på allt.

Dagens middag:



Grönsaksbiff med vändstekt ägg, ost, hamburgerdressing och bröd.



Tumme upp på det?



var ju åtminstone värt ett försök

Hittade ett helt jordgubbsland när jag spatserade runt på tomten med Tuss idag. YUMMI med stora bokstäver. Pyttesmå och supergoda var dom så jag plockade på mej så många jag kunde bära =)

Mixade ihop gubbarna med mjölk och liiite socker för jag tänkte att det kan ju bli gott, lite smoothie av det hela, utan youghurt och banan dock. Hatar banan.

Men till saken, självklart smakar skiten BANAN!! How did that happen? Jordgubbar+mjölk=BANAN. Huh? Inte gott. Nu sitter jag här och nästan pinar i mig det som är kvar.

tur att katterna är söta i alla fall

Gah!! jag hinner ingenting.
Och jag vågar verkligen inte kolla mitt saldo på kontot. Tessie hade spytt när jag kom hem idag. Kan inte vara bra att vara ensam inomhus från kl 6 på morgonen till kl 18 på kvällen. Stackars. Men det blir så, jag måste ju jobba. Och torka spya och vattna hästen och ringa samtal.

Och nu måste jag sova.



Bjussar på en bild från kryssningen. Dans ute på däck äre som gäller.


söndag igen

Hemma från kryssning. Söndagkväll at the moment.
 
Bilder och skit kommer upp när jag har tid över och tid har jag nog inte än på ett tag.
Man får så mycket mer att göra hemma när inga päron finns till hands. Det ska tvättas, städas, lagas mat, rastas hund, matas hund, rastas häst, tankas bil och en massa annat. Plocka jordgubbar, vattna blommor, hämta posten, gå med soptunnan... osv. Och på allt detta ska det jobbas heltid också. KUL.

Nä, men jag ska väl inte klaga. Måste skriva av mig och om inte annat så har jag ju nu en skitbra lista att pricka av så jag vet att allt blir gjort.

Dock så måste jag faktist erkänna att brodern min har varit rätt duktig. Hela huset var städat och massa tvätt tvättad när jag kom hem igår efter kryssningen. Han lär sig.. SAkta men säkert... ^^

stress är inte bra för magen

Redan torsdag alltså. Jag höll på att skita på mej imorse när jag såg en statusrad på FB som bekräftade det faktum att det faktiskt är torsdag och med det sagt, även kryssning imorgon. Jag har inte tvättat på hela veckan och inte förra heller så det säger ju sig självt; inga rena kläder. Kul. Har ingen koll på väskan och inte heller när jag ska åka imorgon.

Som det är nu är allt lite för stressigt för att jag ska ha full kontroll. Jag gillar inte att inte ha full kontroll.
Det är mycket hemma eftersom hälften av hushållet är borta, mycket i stallet då jag har massa insläpp och utsläpp som jag aldrig har annars och göör mycket på jobbet eftersom alla går på semester. Kul.

Jag stressar mig igenom det jobbrelaterade eftersom det hela tiden byggs på. Har jag 500+90 fakturor på olika ställen som snart förfaller så blir det att man inte är lika supernogrann som man kanske borde vara. Inte för att jag shabblar bort massa, men det minskar liksom aldrig.

Nä, känns inte super just nu men jag tror jag kommer greja det här. Jag tror att mängden inkommande grejer minskar i takt med att folk tar semester. Har ju bara förra året att jämföra med och då var det coollugnt och stendött från vecka 30 ungefär. Jag hoppas på samma i år.

Det som känns bra dock är att alla faktiskt tror att jag kommer klara det. Att dom vågar lämna mig ensam med ett nytt system som jag lärde mig i tisdags är ju faktiskt ganska modigt av min chef.

barnvakt?

Min bror är den mest irriterande och störiga person som finns.
Beware.

Ex.
*Han har inte rastat Tessie på hela dagen, det fick jag göra när jag kom hem efter en dag på jobbet och 30 mils bilkörning

*Min matlåda som jag sparade i kylen tills imorgon var uppäten.

*Han äter upp mina tomater och annan mat som är min och vägrar köpa nytt för att mamma inte gett honom några pengar?!

*Plockar inte undan sin disk (som han förövrigt samlar på i sitt rum)

*Vet inte hur man ber om ursäkt för allt det där jag nyss skrev.


JAg har fått totalt tokdamp på honom och om jag inte hade kunnat behärska mej så hade han nog åkt på en redig smäll. Men nu kan jag behärska mig och dessutom slåss jag inte så han får ingen smäll. Ska ta en lååångdusch och sen stänga in mej i mitt rum.




back to reality

FAN! Kom just på att jag ska åka och jobba imorgon. kul jul. Har säkerligen hur mycket som helst att göra så jag lär sitta över en timme varje dag dessutom. Ska ut på galej på fredag så då hinner jag bara jobba halva dagen..

På tisdag ska jag också ut på galej men hur kul jag kommer ha vet man inte. Puttrar iväg med bilen till Örebro och ska få en liten miniutbildning i elektronisk fakturahantering som is the shit nowadays. "The shit" med två betydelser; shit som skit-värdelöst och the shit som bra-modernt. Ja, inte alltför kul alltså.

Nä, nu blire en dusch och sen sovaaaa!

......

Bilder

En bild säger men än tusen ord. Så därför lägger jag upp hela sex stycken bilder.


Bild numero ett: Hittade ett supersnyggt (suparschnyggt) diadem hos Katta




två: Kisselikatta doin förfest 
Tre: Kisselikatta igen; mobilbloggar om fyllesniglar

 

fyra och fem: Krogentoan is the place to be







Last but not least, numero sex: Två ben som väntar på en buss


en helt vanlig lördag? Inte riktigt va?

Idag har jag flängt fram och tillbaka och runt som jagvetintevad känns det som.

Började morgonen med att vandra till en buss som skulle ta mig och Katta mot de lite mer centrala delarna av Uppsala. Höll till uppe vid heidenstamstorg under natten och där kände vi inte för att stanna mer än nödvändigt.

På stan införskaffade Katta massa grejer och vi hann även med att äta varsin baguette på Cupido. Mat stod som prio ett på min lista då vi inte maxade oss mitt i natten som man ska göra efter en krogenkväll. Riktigt illa, men baguetten var god i alla fall.

Trötta som bara fan begav vi oss vidare. Nästa anhalt blev Gottsunda där jag intog en soffa och Katta sin säng. Skruvade igång lite musik och sen slocknade vi på tre röda. Vaknade någon timme senare av att systra min ringer och är på väg in till stan och vill ha sällskap. Självklart säger jag och beger mig återigen ner på stan.

Syrran köper lite grejer inför den kommade campingen som familjen ska ge sig ut på och jag köper ett par 9 cm heels att ha för framtida krogenbesök. En Jennie på 184 cm. Hualigen. Då lär ju alla killar som redan är korta bli ännu kortare. Yeay. Va kul. Inte. Men men thats life I guess.

I alla fall, var på stan en timme med siss, sen var det dags att ta en buss, igen. Tillbaka till Gottsunda för att hämta bilen och därefter puttra hemåt. Jävla tur att jag har busskort med obegränsat antal resor...


Imorgon ska jag tömma mobilen på massa intressanta bilder och lägga upp här. Ingen censur den här gången har jag beslutat så det kan bli allt ifrån solbrända ben till toabilder och egopics ;)

bara för att



Mitt huvud efter besöket hos frissan. Jävligt spretigt och fjongar överallt. Inte snyggt. Men färgen är rätt bra och den här jag gjort själv. =)



do it??

184,5 cm lång med heels. Ska jag köra påt?





Inte badkruka längre, sådetså!

Första doppet för i år avklarat nu då :)

Visserligen doppade jag fötterna i havet på Teneriffa i vintras och så plaskade jag runt i Emmas pool i helgen men jag tycker inte det gills riktigt. Idag blev det Ekilla med Bakis; riktig sjö och sandstrand. Läskigt varmt i vattnet var det dessutom, jag kommer ihåg förr om åren när man badade i sjön nere vid mig; 20 grader och man tyckte det var asbra och skitskönt. I år har det varit konstant 25 grader i vattnet, något som aldrig hände förut.. Men skönt var det i alla fall, nästan så man inte ville kliva upp.

  

Chillade en stund på stranden också, men vi var där rätt sent så solen var påväg åt fel håll och våra magar kurrade som sjutton så efter plaskandet åkte vi till bålstacity och röjde runt på ICA efter mat ^^

Drog igång grillen när vi kom hem och grillade grönsaker och mozarella på spett och till det blev det grillade laxfiléer, homemade yoghurtdressing och potatiskroketter. Mucho gott måste jag säga!
Vi kör stenhårt på våra "romantic dinner for two"

090702

Aloha världen

Imorse vaknade jag upp hemma hos Bakis, i famnen på Bertil. Vi var nämligen i Uppsala och svirade runt med biobesök samt lite uteserveringshäng igår kväll.

Filmen vi såg var The Proposal och man fick sej ett och annat skratt måste jag erkänna. Sandra Bullock är riktigt bra faktiskt så vill man ha sej nåra rejäla skratt så är den lätt värd att se. Efter filmen hittade vi Bakis syrra på Carl Philips uteservering så vi slog oss ner och socialserade oss litegrann med dom som hon var där med. Blev ett glas rosé till det, eftersom det är så himla trendigt ;)

Buss hem framåt midnatt och sen vaknade jag alltså upp i famnen på Bertil imorse...


RSS 2.0