Sept. 29, 2009

hallå världen.
Sitter hemma i lägenheten och tittar på "Ellen" på femman. Jobbade inte igår då jag vaknade med helt sjuk huvudvärk, alltså, SJUUUK huvudvärk. Mycket värre än vanligt, snudd på migrän tror jag med tanke på att min mage ville vända sej ut och in ett antal gånger.

Helgen måste jag ju som vanligt skriva om. Ifall minnet skulle svikta liksom. Och jag vill fortfarande få ut hela den här skiten på papper..

I alla fall. Fredagskvällen bjöd på sushi. Linda och Ida kom även förbi en sväng innan de skulle svänga lurviga tassar på Kalas. Jag åkte hem till skogen eftersom jag var beordrad och betald chaufför till Gävle under lördagen. Startade hemifrån halv 9 på morgonen, körde till Gävle, dumpade gubbarna, testade shoppingen i Gävle som inte alls var bra. Skopunkten?! hepp. Åkte ut till nåt annat köpcenter, Valbo kanske det hette som faktiskt var bättre än själva Gävle C. How is that possible?

Well, shoppade en tröja och legwarmers. Lila, grått, svart, stickat och stövlar. Me like. Tyvärr verkar alla tjejer köra på samma stil, vilket är sjukt booring. man blir så jävla jämförd. Tror jag ska rota fram mina gamla converse och ett par sockor istället.

I alla fall. Lördag vare ja. Kom hem och tillbaka till Uppsala nångång på kvällskvisten. Tomt i lägenheten då. Katta satt nog på ett plan till Magaluf vid den tidpunkten. Uscha mej. Men det regnar tydligen där.. ;) hahaha. Närå, men lite tomt äre faktiskt. Man orkar liksom inte med att laga mat, ordentlig mat som inte inkluderar fiskpinnar till sej själv. Hemma i skogen blev det alltid fiskpinnar till mej när jag var ensam. Här får det helt enkelt bli andra bullar.

Drog mej ner på stan på kvällen där iaf, Bakis den rackaren dissade mej för nån kille så då gjorde jag detsamma, men jag dissade teven istället.

Söndag. Sov alldeles för länge. så när jag väl pallrat mej upp tog jag bussen ner på stan. I uppsala finns ju liksom skopunkten där jag råkat spana in ett par skor tidigare. Men fanns dom? Självklart inte.
Köpte hårfärg istället.

Söndagsmiddag? fiskpinnar?
Nix, blev thaimat med Bakis på Amazing Thai. Mycket gott faktiskt. Smsade 118100 och frågade om det gick nån bra film på bio, vilket det gjorde så vi övergav maten och drog och snabbt som attan till filmstaden och såg The Ugly Truth. Så jävla bra var den inte. Ida och Linda var där också. Men det verkar finnas nån sorts fientlighet mellan några, inga namn nämnda så dom såg vi inte så mycket av.

Åkte hem. Sov. Vaknade med SJUUUK jävla huvudvärk.

Hej hopp vad spännande. Jag har nog pratat förlite de senaste dagarna. Därav världens längsta inlägg.

Sorry till den stackare som tagit sig igenom allt.

Peace.


oledoledoff



Vilken ska jag köra på? Jag lägger allt i era händer.


ojojoj

Jaa, konstiga drömmar. Om fel saker och personer. Varför? :/


fredag

Snacka om att jag har tappat inspirationen till att jobba idag. Har haft världens flyt hela dagen och fått undan jättemycket men nu är jag ensam kvar och orkar inte alls sitta och glo på skärmen längre.

Boooring.

Inte har jag nåt att göra ikväll heller, åka hem till skogen med det känner jag inte för att göra förrän sent, det är fan så mycket skönare i uppsala än i skogen. Ska åka upp till Sandviken/Gävle imorgon som chaffis till folk som ska till Mack Myra. Jag skulle tydligen bli dumpad i Gävle i ett par timmar. Känns inte så kul att driva runt där själv heller. Boooring det också! Visserligen har man ju fått lön, men shopping har jag inte råd med. I värsta fall köper jag mej ett par skor, bara för att jag inte borde.

En timme to go then. Jag beger mig nog snart tror jag. Det är kvavt som satan på mitt kontor och texten på skärmen är suddig och yttepytte. Allt talar för att jag borde åka hem.

yepyep.

Nummer tusen

fick inte så många bud angående det där med inlägg numero 1000.

i vilket fall som helst, det här är inlägg 1 0 0 0.

Bakis vill höra allt om mitt liv, men tyvärr tror jag hon vet ganska mycket redan. Rickard ville höra smaskiga details vilket alltså betyder att han tycker att jag ska låsa bloggen och ge honom lösen. Don't think so ;) och Linda ville inte ha lösen men höra hur Capo mår.

Så vi gör såhär, jag kan berätta och Capos liv och alla dirty details angående honom och sen strunta i lösen. Smart va?!

Visserligen tror jag ingen är intresserad av Capos liv, det mesta han har gått igenom är behandlingar av skador och andra klumpigheter. När han var föl/unghäst förde jag dagbok över hans utveckling och när jag flyttade passade jag på att gå igenom vad jag skrivit. Som litet föl var han och jag ute på promenad längs vägarna, mötte lastbilar, gick över pressenningar, tränade horsemanship. Jag kallade honom "nisse" vilket han lystrade till samt lärde honom att gå åt sidan när jag sa så.

Spännande va? ;) Nuförtiden tycker han om att äta klöver och få vara inlindad i bandage och ha mössa o solkräm på sig. Men han lever i alla fall.


Anyway. Inte ens jag tycker att Capo är särskilt intressant, visst när det hoppas bra på träningarna och han gör som jag vill är han min bästa vän, men tja, det är det.


Apropå Da Capo har jag bestämt mig för att tatuera mig. Gissa vad? :P


countdown

okej, mitt tusende (1000!!) inlägg närmar sig.

Vad ska jag skriva i det?

Jag skriver det ni ber mig om, för jag vet att ni är ett par som läser. Och jag vet att ni tycker jag skriver tråkigt som fan.
 Så be mej outa mitt innersta, modeblogga, vad som helst; jag gört.


Make me proud, leave a comment! Do it do it do it!


Får jag inga kommentarer så sätter jag lösen på bloggen och börjar skriva riktigt smaskiga saker som ingen får ta del av. Sådetså. Det är ett hot.




torsdag

..........Snacka om tunghäfta.

Tänkte skriva om min tisdagsmorgon, när jag gick hemifrån halv 6 på morgonen och stötte på en hemlös/alkis utanför porten som kände för att skrämma skiten ur mig.

Men nä. Förhoppningsvis kan jag glömma bort att det ens hänt, sålänge han inte gör samma sak igen dårå..
hualigen.


Varit i Örebro som jag skrev också, det var tråkigt, det enda vi gjorde var att jobba och mitt huvud klarar inte att sitta i en knäpptyst lokal framför en datorskärm i x antal timmar i sträck. Radio, jatack! Annat som gjordes i Örebro var att äta och äta.. Och äta lite till. Det var bufféer, fika, italiensk restaurang och hotellfrukost. Nu är jag ännu lite mera tjockis.

och tjaaa, det var tråkigt att bo på hotell själv.

Nu, åter till jobbet.
tjing.


ännu en helg.

Jahapp. Måndag idag. Jag är hemma och är sjuk, har nog feber, känns som det i alla fall.. Imorgon till onsdag ska jag på vidareutbildning i Örebro, frågan är bara om jag lyckas friska på mej lite.

Helgen var bra åtminstone. Vi hade inflyttningsfest i lördags, bjöd på bål och lyckades klämma in ca 15 pers i vårat lilla vardagsrum, trångt och mysigt. Begav oss ut på krogen också, Saluhallen it was. Fyra halvnakna killar i typ speedos och tights stod på baren och dansade. Varför?!

Kvällen slutade väl inte riktigt optimalt om man säger så.. men man kan inte alltid vara på topp.

Söndagen spenderade jag till största del i sängen, men huvudvärk o feberfrossa. Sanna som vi hyr av kom och hälsade på med sin kille så vi bjöd dom på middag och jag försökte väl vara så social som huvudvärken o allt tillät.

Well well. Capo mår btw bättre.

Tjing.

fortsättning

Usch, man ska inte följa trådar i forum när det handlar om sjukdomar där folk spekulerar och talar om egna erfarenheter. Jag blir ju paranoid och vill bara hem till Capo för att skydda honom från solen.

Nån som vet; vad betyder nekros? Är det att huden dör??

Alltid ska det vara nåt med kraken

Om nån timme kommer en veterinär ut till Capo. Antagligen har han blivit förgiftad av klöver som växer i hagen alt. klöver som finns i hans hösilage.

Igår när jag kom stallet för att träna så var hela hans mule svullen och full med små sår, både blodiga och variga. Även karlederna och var såriga och fulla med sårskorpor. Han såg helt förskräcklig ut! Visserligen är jag van med att han är sårig lite varstans men det här var extremt. Gamla sår som nästan var färdigläkta hade också "öppnat" sig igen. Han har tex haft ett sår i pannan, stort som innan igår bara var ett ärr... Igår såg det ut som ett skotthål, mitt i pannan. Och varet forsade.

Äckelvarning!!

Rådfrågade veterinär som trodde på klöverförgiftningen, Alsikeklöver handlar det om. Hästar blir extremt känsliga för UV-ljus, speciellt på partier med svaga pigment (Capo är vit på benen och på mulen) och på dom partierna dör huden och skapar öppna sår. Även levern påverkas (såklart) så pencillin måste sättas in.

Satt och läste på en del på olika forum där det visade sig att många inte vet att klövern är farlig samt att bönder använder det till hö. (Ska väl kanske säga att det inte är specifikt växten som är gifitg utan ett bakterie/svamp som finns på den).
Eftersom kossor inte påverkas av klövern så tänker ju säkerligen inte bönder på att inte hästar kan äta det. Och vilka köper vi hö av?
Jo, bönderna såklart.

Såg även att hästar kan dö av den här förgiftningen. Läste om en häst som hade samma symptom som Capo och den dog efter en vecka?! Men det betyder inte Capo kommer dö. Inte en chans att han kommer.

Men som sagt, jag har läst på hur mycket som helst så det vore ju skumt om det är något annat och inte förgiftningen. Veterinären är i alla fall på ingång om någon timme. Vi får se vad som händer...

To be continued..


Idol

Såg att en snubbe från Uppsala gick vidare i idol igår.

Blev ju inte ett dugg förvånad när han sjöng Lately och gick vidare med den. Honom har man ju hört både en, tre och fem gånger på Etage sjungades just den sången i karaoken.

Hoppas det går bra för honom! Är ju mycket roligare att kolla när det är nån man känner igen :)

"your lips are so... thin and dry"

Fan vad tråkigt det är att vara ensam hemma. Jag skulle aldrig stå ut med att bo ensam det är en sak som är säker.

Helt värdelöst att jag inte känner nå folk i stan heller, inte en enda liten ynka person att umgås med en kväll som denna. Katta har börjat jobba igen lite smått så hon kommer inte hem från jobbet förrän i natt, tre timmar innan jag åker till mitt jobb. Sen kommer inte jag tillbaka till uppsala förrän på torsdag kväll och då kommer jag också vara ensam eftersom Katta är en såndär hurtbulle som tränar. Fredag.. Hm, haha Katta jobbar då med.. ^^ och sen åker hon till MAgaluf och super i tre veckor; bor ensam då med!

Jag kommer döö!!


Hallåå, kom och bo med mej. Tänk om jag skulle sätta en chilinöt i halsen och kvävas, ingen skulle ju märka det eller hitta mej på fleeera dagar.

ohho, vad jag spårar. 2½ men är förresten INTE bra.





en dag om gången kommen

Hah!

I knew it, ibland är jag så synsk så att det inte är klokt. Nästan lite scary faktiskt.


helgen i korthet? eller ja, kanske inte.

eloo, världen. Vad har hänt, jag har ju inte bloggat på flera dagar..?! :O

Kan ju säga som så att jag har sjukt mycket att göra hela tiden plus att jag själv har varit lite småsjuk. Var hemma från jobbet i fredags och även idag men nu börjar jag åtminstone piggna till lite. Helgen var som följer:

Fredag. Hemma och sjuk. Hade nog feber men åkte ändå ner på stan en sväng för att kolla på lite heminredningsgrejer, spanade på kuddar till soffan och på gardiner men det är så svårt att veta vad man ska köpa, sen är det inte så jävla billigt heller så det tar ju emot lite.. men det var kul att kolla och jag hittade mycket snygga grejer :)

Åkte hem till mamma och pappa på kvällen för att preparera min kära häst inför hopptävling som skulle äga rum på lördagen. Vi har haft planer på att köpa en "ny" transport så vi skulle provlasta Capo på kvällen, skitbra idé tyckte vi. Det tyckte inte DACapo. Han slet sej ett par gånger och var allmänt ohanterlig. Både jag och mamma brände sönder händerna på linan när han höll på. Vi är ju så vana med att han bara går in så då tänkte man ju liksom inte på att ha handskar på..

Framåt 9 på kvällen gick han i alla fall in. Efter tre timmars kamp. Och jag vann. Alltid nåt.


I lördags gick jag upp kl 05.55 eftersom jag skulle tävla så vid 06.15 var jag påklädd och på plats i stallet. Dock visade det sig att Capo hade gjort illa benet, säkert när han bråkade på fredagen, så han var tjock i senan i ena bakbenet. Och ett ben som inte är hundra procentigt kan man inte tävla på. Så det blev inget. Istället blev jag kvar i stallet för att högtryckstvätta hela stället. Kom därifrån vid halv fyra på eftermiddagen... Snacka om ovärd dag.

Kulturnatten på kvällen sen, så jag hann bara åka hem till stan, äta en panpizza och sen inta stan. Mycket folk, som vanligt men vi höll oss kring slottet och botaniska. Såg en eldshow samt gick rundvandring på slottet och i vasaborgen.

Igår var jag sjuk som få. Vaknade med dunkande huvudvärk som inte ville gå över på hela dagen. Katta och jag tog en trip till IKEA och köpte ett vardagsrumsbord och lite annat smått och gott. Sen kom Bakis och hälsade på så jag kirrade middagen och sen blev det film och fett.

Kul va?! Intresseklubben antecknar, ännu en oerhört spännande redogörelse.

delivery

Fick en hel hög med roliga grejer igår.

Bland annat Hypnose mascaran från Lancome, sminkväska från Jean Paul Gaultier och två parfymer från Carachal och Lancome. Materialist, javisst ;)

Man har ju hört mycket bra om mascaran, att den är helt sensationell och på den står det även att den ger 6x mer volym. Men jag vettefan asså. Så speciellt sensationella ögonfransar fick jag då inte, men vi får se, det kanske ger ett bättre helhetsintryck med resterande smink på plats i fejjan.


Idag ska jag inte hem till familjen, där jag förövrigt var igår eftersom jag tränade. Var där i lördags, måndags och igår dårå, samt att jag ska dit på fredag-lördag igen. Bor ju mer eller mindre fortfarande där känns det som. Blir nästan så att jag glömmer bort att jag faktiskt bor i uppsala nu och inte har en endaste pinal hos mamma och pappa.


Idag kanske jag skulle se mig omkring i området kring lägenheten. Iofs hittar jag till macken, busshållsplaterna, pizzerian, sushistället och matbutikerna så det kanske inte finns så mycket mer att se?


i'm alive

Stressig tillvaro ab. Känns som om hela helgen har spenderats i bilen körande mellan affärer och dyl. Vågar inte riktigt kolla mitt banksaldo heller. Har köpt helt sjukt mycket grejer och ändå hade vi med oss hur mycket saker som helst. Kan göra en lista på sånt som vi ännu inte införskaffat, men den skulle bli lång, jättelång.

Idag har jag ingen häst att ta hand om så jag ska ta tillfället i akt och göra klart allt i lägenheten. Min halva ser ut som fan fortfarande medans Kattas run är jättefint, men jag har jobbat och haft Da Capo så då blir allt lite fördröjt.

Ska i alla fall bli klar nångång under veckan. Kanske på söndag...


Städa, flytta.. Flyttstäda

Det är fasiken jobbigt att flytta alltså. Man har ju miljoner grejer som ska packas ner i vettig ordning och sen ska allt köras iväg och sen packas upp igen. Och så måste man städa en jävla massa däremellan också.

Igår började jag och Katta köra grejer. Fick inte med oss dom stora grejerna men alla småsaker från Katta fick vi med oss plus det mesta av mina grejer. Blev lite körigt där på slutet för jävlar vad mörkt det blev. Finns ju inga lampor än i lägenheten så vi fick plocka in grejer på känn sista svängen.

Idag är väl tanken allt allt som är kvar hemma ska iväg. Pappa får agera flyttgubbe med broder för sängar och soffan är nog både jag och Katta för klena för. Upp till 5te våningen ska allt dessutom så vi får se, sängarna går ju in i hissen, thank God, men soffan är jag inte lika säker på. Kan ju bli intressant att se.. ^^

Nä, nu ska jag fortsätta tömma mitt rum och utrota dammråttor stora som tennisbollar. Yummi.

stress

Hinner inte riktigt med min tillvaro at the moment. På fredag är det tänkt att första flyttlasset ska gå, men jag har inte ens börjat tänka på att packa grejer.

Stabilt.

Har tränat nu ikväll så magen kurrar satan. Måste äta innan jag går och lägger mig och gått och lagt mig borde jag gjort för ett bra tag sen.

Tjingeling

jag och min framförhållning

Att jag alltid är försent ute, jag förstår inte!

Gick in på en sida idag som handlar om olika KY-utbildningar, sökte på Uppsala och hittade en perfekt utbildning för mig. Rolig verkar den också! Super ju.

Men....

Den startade igår. Ansökningstiden gick ut den 14de. Och nästa gång den startar är om ett år igen. Jippi. Vilken dundermiss.



RSS 2.0