ny frisyr

Jag har klippt av mej håret som ni kanske lagt märke till både på bilddagboken och i tidigare inlägg.

Mammas reaktion imorse när hon såg mej för första gången sen i tisdags; "Jösses, vad har du gjort?!" Schysst reaktion liksom =P
Men hon menade på ett bra sätt som tur var..!


Så såhär ser det ut nu. Var nästan precis exakt ett år sedan jag klippte mej sist, men i år tänker jag fasiken inte blondera lika mycket som förra året! Bara lite.. ;)

money, money, money.. not so funny

Velar fram och tillbaka vad det gäller att kolla mitt kontoutdrag. Jag vågar verkligen inte se hur mycket pengar det gått den här veckan. Pengar är verkligen mitt stora problem i livet. Inte för att jag slösar som någon shopaholic; jag köper typ ingenting; utan för att jag har så mycket som måste betalas, räkningar, körningar, hästen osv och när jag får utgifter utöver det så är det kört. Så alltså känner jag mig rätt körd nu.

Varit bortrest sen i onsdags, hade vi stannat i Halmstad som tanken var så hade det blivit lite billigare, men när tältning inte dög drog vi först mot Göteborg utan framgång vad det gällde boende och sen tillslut hittade en stuga i Skara blev det korsdrag i plånboken. Den var öppen hela tiden, plånboken alltså inte stugan. Vi åkte och kollade in shoppingen i Skövde (då det inte existerade normala affärer i Skara) och därifrån kom jag hem med ett par shorts och ett par skor. Hade kunnat bli mer då jag hittade massa skoj, men jaa.. det blev inte så.

Skulle tippa på att säkert en tretusen har disaperat.. Och det är jäääättelänge till nästa lön. Och jag ska till både Stockholm och Göteborg på den här lönen. Weei, känns bra det här.

Vågar fan inte kolla.. men vafan.. måste...

To be continued


Hemma!

Äntligen hemma igen, har hänt så mycket så jag inte har någon aning om var jag ska börja. Vi har bland annat

* tältat i Halmstad
* sett Sex and The City 
* hyrt en stuga i Skara
* kört slut på batteriet i bilen *lekt på Skara Sommarland
* suttit och varit fett griniga i Kållered
* Klippt av håret
* ägt en krog
* åkt bil i över 100 mil
och massa massa mer!
 
finns hur mycket som helst att berätta men det där är väl det hela i korthet. Vi har haft våra ups and downs och duster men det har alltid slutat bra som tur är.  Har hur mycket bilder som helst så lite mer glimtar av resan finns på bilddagboken, as usual =P

Känns underbart skönt att vara hemma igen i alla fall. Ni anar inte.

jaaha?

Sitter i Märsta nu jag. Helt ensam på hela kontoret till och med. Har typ noll koll och struktur på dagens arbetsuppgifter så jag gör inte så mycket. Vågar väl kanske inte göra så mycket, eftersom det inte känns sådär jättebra att råka fakturera något fel så att det blir fel till kunderna sen. Näe, jobbar istället långsamt eller inget alls så det slipper bli krångel sen.

Men men, bäst att jobba vidare, pappa kanske kommer tillbaka snart och kan hjälpa mig =)

inte långt kvar

Känns himla bra att det fina vädret kommer hit när vi åker bort. Ska regna i halmstad nästan hela helgen och här ska det minsann bli soligt och fint. Det är så typiskt! Men skitsamma vi kommer ha dunderkul ändå, tro mig =P

Idag var Bakis, Ida och jag iväg och handlade massor av mat och dricka. Ska göra jordens godaste frukost-lunchbaguetter att äta på vägen så vi köpte allt från tomater till skagenröra, kalkonkött, sallad, mozarella, kräftröra, och ja, ni fattar grejen =) Mums! Blev en platta läsk också, vad vi nu ska med 24 burkar till vettefan, men det går nog ner det med. Bakis har planerat att leva på nudlar och tortellini fem dagar i sträck så ni kan ju gissa vilka mängder hon köpte, jag och Ida tar det lite mer chill med typ grillad kyckling, pasta och sånt där.

Imorgon blir det sista rycket med att, alla mina kläder är tvättade så nu ska de bara packas, sen ska jag rota fram luftmadrass, ficklampa, filtar, badkläder.. you name it, vettefan hur jag ska hinna och orka med allt, men det får bära eller brista! Vi kommer ha dökul även om vi skulle glömma lite grejer och om det skulle regna.. eller hur?!


Näe, nu är klockan för mycket för lilla mig som ska jobba imorgon, ska köra bil till Märsta också så kanske är bra att sova någorlunda tidigt.. =)


see yaa!

Puh och jag

Gomorron kära söndag.
Sitter och funderar på tillvaron tillsammans med en tetra apelsinjuice och en nalle puh på magen. Försöker ordna upp min sommar och allt som jag ska hinna med. Försöker mig till och med på att göra en budget då jag inte tror att en lön kommer räcka till två semestrar, linser, gröna lund, körkort, pendlarkort och busskort. Jag känner mig rätt körd, men håller lågan uppe för jag vet att det går, bara man verkligen vill. Och självfallet vill jag ha den bästa sommaren någonsin i år igen =)

Puh och jag ska börja vika kläder snart, jag måste börja packa och städa idag redan eftersom vi åker på onsdag morgon. Jag jobbar och har hästen både måndag och tisdag så då finns det inte så mycket tid över. Och väl hemma från Halmstad igen så kommer all ledig tid gå åt till att köra bil. Jag kommer ha hela 7 lektioner och en uppkörning (som jag förövrigt har räknat med att inte klara) inom en sjudagarsperiod. Det kommer ta lite på lönen det med, att gå ifrån jobbet så mycket..

Allt går för fort hela tiden, jag blir förvirrad och huvudvärken kommer tillbaka. Jag vill ha århundradets bästa sommar samtidigt som jag bara vill stanna hemma och sova. Det suger att sitta inne på jobbet när alla andra har ledigt och är på semester, det suger att vara singel när alla andra verkar ha någon och det är sämst att jag blir av med jobbet i augusti och inte har något annat än England i huvudet.

Som tur är så har jag de underbaraste vännerna som finns och jag vet att dem alltid finns där när man behöver. <3





Kanske inte det mest sammanhängade inlägget, men som jag sagt så många gånger, jag skriver inte för att du ska förstå, jag skriver för att jag ska förstå.

Hemma igen

Kom hem från midsommarfirande för någon timme sen. Har inte sovit  mer än kanske en halvtimme på hela natten så det vore dumt att påstå att jag mår prima ballerina idag. Var på fest i Västerås tillsammans med Bakis i alla fall. Började hemma hos Fluff för att sedan pysa iväg till en annan fest. Fest numero två var hemma hos en kille som jag tror har sjungit "devil in disguise" för mig på krogen för väldigt länge sedan. Som tur var så kände han inte igen mig sen dess.
Finns väl egentligen inte så mycket att säga om midsommar. Hade skoj, drack way too much alcohol och som sagt, följde förra årets tema med att inte sova på hela natten.

Bilder finns på bilddagboken som vanligt.

Nu ska jag snart krypa till kojs med en bra bok.. Måste verkligen ta igen alla helger som jag sovit för lite på.. och det är rätt många. =P

Gonatt!

tu gg um mi

Spammar bloggen med inlägg istället för att jobba. Sjukt dålig stil av mig. Fy mig Jennie.

Tog ett tuggummi för en liten stund sen och höll på att kvävas.. Det fastnade nämligen i halsen. Fick någon bild i huvudet där jag springer ut på kontoret med knallrött ansikte utan att kunna andas och skrämmer slag på chefen.. han i sin tur blir så chockad över  att se mig halvdöd så han kan inte reagera spontant utan är jättelångsam, så långsam så att jag tuppar av..
läskigt.

Men som tur var gick det bra den här gången.. fasken tuggimmi är inte lämpligt för barn under 20. Och inte för mig heller.

PUNKT.

JAG. ORKAR. INTE. JOBBA. MER. IDAG.

långhelg igen!

Precis som rubriken lyder så blir det återigen en långhelg att se fram emot. Ledig imorgon till söndag, sen jobb som vanligt på måndag, jobb i Märsta på tisdag och sen semester onsdag till söndag! Midsommar imorgon och Halmstad med B och I på onsdag alltså.

Midsommar kommer tyvärr inte att firas traditionsmässigt i år vilket jag tycker är synd. Vanligtvis brukar vi äta sillunch med grannarna för att sedan bege oss till festplatsendär vi har hand om lotterier, fiskdamm, dans runt stången, traktorvagn osv.
Förra året sa vi upp "vårt engagemang" eller vad man ska kalla det, vi orkade helt enkelt inte med fler år med att vi (jag hjälper faktiskt också till!) skulle sköta allt. Det kommer alltid jättemycket folk till festplatsen men när vi avsade oss ansvaret var det ingen som hakade på med att fortsätta efter oss. Så i år blir det helt andra bullar.

Sillunch i variant lite större hos någon granne blir det bara istället. Bakis kommer över och äter med oss, blir säkert jättetrevligt för att alla är så himla glada och trevliga =) Sen får vi se vad Bakis och jag hittar på, som det verkar nu så blir det Västerås men man vet aldrig..

Förra året var jag i Öregrund med Katta. Vi fick något ryck att åka dit, eller jag fick det då jag visste att en viss person skulle vara där. Kryllade av fjortisar och fulla människor där så dit lär jag inte åka på midsommar igen. Men annars så var det en rätt minnesvärd midsommar, cyklade bland annat över en mil i regn bara för att hämta dricka.

Får se vad årets längsta/kortaste?! natt har att erbjuda.

Sen har vi Halmstad också då. Fyfan vi kul kommer ha, jag har i alla fall räknat med att vi kommer ha askul. Dock verkar inte vädergudarna vara med oss så risken finns att vi blir blöta. Och vi ska bo i tält i 4 dagar.

Ida har lagt upp en klockren bild på bilddagboken, orkar inte med att länka dock, men den är verkligen klockren, visar precis hur vi kommer må efter kanske två dagar!

Tanken med Halmstad är att vi ska umgås, festa och bara komma bort. Blir riktigt skönt för mig som inte varit utanför svealandsgränser på 100 år. Och om tre veckor bär det av till Göteborg där vi ska umgås lite fler, lite mer, lite kortare tid, men det blir great det med =)

hata pengar

Fan vad jag håller på att ruinera mig själv.. Har helt sjukt mycket saker som måste betalas nu, helst igår. Tänker inte rabbla upp allt, men mycket är det.. och dyrt. För att ta ett exempel, hade sönder en lins i helgen och idag ringde jag och beställde nya. Kostar bara 1250 spänn och hon jag pratade med var skitgrinig för att jag hade fått provlinserna i april och inte beställt nya förrän nu. Inte mitt fel att jag inte har råd liksom.

Jag skyller på körkortet. Är snart uppe i 10 000 kronor på det. Fysatan. Tänk vad rik jag hade varit egentligen, om jag inte hade haft den utgiften, eller alla utgifter med mitt pendlarkort som jag också lagt runt 9-10 000 kronor på. Hade ju kunnat levt riktigt trevligt för de pengarna..!

Men men, man ska inte klaga. Jag måste ha linser eftersom jag typ är blind, jag måste ha ett körkort eftersom jag bara måste det och jag måste ha en pendlarkort för att ta mig till jobbet för att kunna tjäna alla pengar så att jag kan betala allt.

Ond cirkel.

Hata pengar. Hur vore det om allt skulle vara gratis? Eller om man kunde byta saker med varann istället för att använda pengar?

soon soon

Igår var jag iväg och körde halkbana. Det var rätt intressant faktiskt. Inte så kul som så många säger, jag blev fasiken yr i huvudet och mådde illa.

Det första jag lyckades med var att få världens jävla sladd och snurra femhundratrettio varv i 70km/h. Sen fegkörde jag resten av tiden =P Hon som jag körde med, läraren alltså var helflummig, såg ut som en hippie från 70-talet, med orangea glasögon och träskor.  Snackade om allt mellan himmel och jord, killen som halkade runt med mig och jag själv bara nickade och höll med när hon snackade på. Men rolig var hon i alla fall. 

Well well, halkan och teorin avklarad nu då. Körprovet blir snart, vääääldigt snart och jag är inte alls redo för det. Är helt inställd på att jag kommer kugga.. men jag tänker i vilket fall som helst göra allt för att inte kugga. Dumt att liksom lägga ut flera tusen till nu och sen kugga. Det är verkligen slöseri med pengar.

Wish me luck!

Alfons



Vi har köpt en till hund idag! Alfons heter han och är cirka 9 veckor gammal. Mamma fick något ryck igår och ringde på en blocketannons och vips så blev vi ägare till en till liten sötkorv. Tessie och Alfons. Han har varit hemma här nu i någon timme och har redan visat vem som bestämmer, stentuff liten kille det där!

bloggar-dagböcker

Imorse under frukosten på jobbet kom vi in på ämnet dagböcker. A och M som jag satt och pratade med berättade att de hade skrivit dagbok sedan de var i 10-årsåldern upp till 35-års åldern, kontinuerligt. A rev  dock sönder sina böcker efter alla dessa år, böcker som var fyllda med tankar och upplevelser från en liten skolflicka till en vuxen, arbetande kvinna.

Jag själv har också skrivit dagbok, men inte på så "djup" nivå. Det handlade mest om hästen jag tävlade med på ridskolan, eller någon kille jag tyckte var snygg. Det var för kanske två, tre år sedan som jag började skriva ordentligt. Jag och Katta skaffade oss er varsin dagbok som vi skrev i varje dag. Ofta blev det flera, flera sidor och ibland hände det att vi skrev i varandras, om varandra men vi var alltid jättenogranna med att vi inte fick läsa något ur boken.

Min bok blev utskriven i vintras någongång och sedan dess har jag inte skrivit alls. Jag har ju såklart skrivit här, men det är inte samma sak. Verkligen inte. Det pratade vi också om imorse. A och M kunde verkligen inte förstå hur jag och alla andra bloggare kan just blogga. Vem som helst i precis hela världen med tillgång till internet av något slag kan se det jag skriver, A och M kunde inte förstå hur jag vågar.

Saken är den att jag skriver inte mina allra djupaste tankar och funderingar. Jag utelämnar mycket eller en del av de upplevelser jag skriver om. Jag vill inte att alla ska veta allt om mig, även om det kanske verkar så, just med tanke på bloggen.

Mina viktigaste tankar och funderingar finns ingen annanstans än i mitt huvud och där kommer de stanna. Tidigare i bloggen skrev jag mycket mer personligt än vad jag gör nu. Jag vet vilka de flesta är som läser och det finns saker jag är med om och har tankar kring som jag på grund av det inte kan skriva. Förstå mig inte fel nu bara, det handlar om max två personer och dessa två har nog inte ens orkat sig igenom den här texten. Så det är inte du, don't worry.


Jag ser att tiden har runnit iväg. Min lunchrast är slut sedan några minuter och jag har tre timmar kvar att jobba den här veckan. Bäst att ta vara på tiden.

..

Jag kommer dö av nervositet någongång inom den närmsta månaden.

Tänkte ifall ni ville veta det.

Det ska vara rosor på min begravning och Chester See ska sjunga live.

my bad

ursäka dålig uppdatering i veckan, men jag har faktiskt skrivit inlägg. Som inte har gått att publicera. När man lagt ner massor av tid på att skriva lite mer seriöst än vanligt så orkar man helt enkelt inte sitta och skriva om det flera gånger.

That's it. Dessutom håller jag på att bli sjuk och har av den anledningen inte gjort annat än sett på teve och ridit när jag inte har jobbat eller sovit.  

Men som sagt jag har försökt mig på att skriva och kanske, om jag orkar, så gör jag ett nytt försök ikväll.

noo

nu har det blivit n[got vajs med tangentbordet p[ jobbet. Som ni ser g[r det inte att skriva, ehm, dem tre sista bokst'verna i alfabetet. kan inte heller g;ra snabelaa. Helskumt med tanke p[ att det fungerade f;r ungef;r en timme sen och sen det faktum att jag inte ens har anv'nt datorn mer 'n att knappa siffror med.

n[gon som kan hj'lpa mej att [tg'rda problemet_.. fasiken, inte ens fr[getecken funkar..

måndag

Som vanligt så försvann allt jag skrivit den senaste kvarten.. alltid lika kul att skriva om allt på nytt.

Sitter iaf i sängen med el computish och blippar på msn och kollar runt på SJ och campingar. Flyr uppland om en två veckor så vi raggar boende. Stoppet då är Halmstad en vecka och stoppet efter ytterligare två veckor är Götet. Måste planeras och bokas en massa.

Apropå bokande så kirrade jag en halkbanetid i nästa vecka. Kostar 1400 så jag blir dessutom ruinerad på kuppen =/ Men ska man ha körkort så ska man. Det kostar att ligga på topp som det heter. Ska ut till Hässlö vilket jag typ inte hittar till alls.. =S hjalp.. men tja, det ska nog ordna sej.

Har inte fått upp bilderna från  låånghelgen på bdb ännu heller. Hög belastning hela tiden.. frågan är om det inte får bli på fejjan istället, där funkar det i alla fall att ladda upp.. hm..

Men men, nu är klockan redan 21 vilket innebär att jag borde duscha och vika sju ton kläder.. wEEii, va kul. inte.

 
Bild från festen på Värmdö

långhelg!

helloj =P

Långhelg is the shit kan jag upplysa den som inte visste =) Chillat och grillat, badat, bränt sönder mej och festat med Stockholmare är helgen i korthet. Bilder kommer förhoppningsvis upp på bilddagboken om ett tag, om datorn behagar samarbeta.

Imorrn rycker Katta in i lumpen också, så vettesjutton hur ofta man kommer se henne framöver.. =/ Men hon lär ha det bra i alla fall tror jag =)

Men men, nu ska jag inte ödsla mer tid här, roligare att få upp bilderna ju!





Student 2008

Firade av en massa studenter igår, riktigt trevligt faktiskt! Började med att shoppa presenter i stan och samtidigt kolla på studentkortegerna där, gud vad jag saknade min egen student, jag kommer så väl ihåg hur jävla kul den dagen var, helt underbar!



Första stoppet var Linda där man blev bjuden på massa god mat och dricka =) Sen brummade vi vidare hem till Ida där det bjöds på ännu mer mat och dricka och därefter till Emma där vi hann med efterrätten =P



Sen bar det av till Västerås där Fluff studentade, vi chillade i Vasaparken och drack mousserande.



=)

Kontroll på tillvaron var det ja. Precis.

Laptopen funkar bättre o bättre iaf, alltid något.. mina naglar är för långa för att skriva med bara =S men men, vad göra liksom?

Åkt kermit idag också, testade övningsköra med morbror som handledare vilket var ungefä'r som att köra med en riktig körskolelärare, alltså lite scary. Han hade ju stenkoll på hur man ska lära någon köra. Synd att jag inte har kört med honom oftare.. 


well well, imorrn är det studenten för massa kompisar! Hoppas dom/ni får en underbar dag, min student var den bästa dagen i mitt liv så jag hoppas er ocks¨å blir minnesvärd =)


ett år sedan..

continue

..vi bestämde också att vi ska kuta Stockholm Maraton nästa år.

Tror det var Katta, jag, Tommy och Fluff eller hur var det? Låter fett jobbigt i alla fall.
 

*Rubrik

Fullt upp med allt och ingenting nu för tiden. Har inte hunnit med att blogga som jag velat och jag skulle ju berätta om helgen. Gör det nu istället lite kort och koncist.

Fredagen började i Uppsala, på stan där med att shoppa middag och besöka systemet en snabbis. Åkte sen hem till Katta och segade runt där ett bra tag. Vi skulle bara sminka oss och klä på oss och sen dra till tåget, men det där med att vara effektiv tidsmässigt har aldrig varit Kattas grej. Halv elva tror jag vi lämnade G-sunda, tanken var att dra runt åtta egentligen. XD

Tågresan gick snabbt och smärtfritt, dock var det ett sånt där skruttåg som jag inte gillar, dubbeldäckare ska det vara försjutton! In das Hufvudstad träffade vi Peter och nån annan snubbe och en liten stund senare hittade vi även folket som varit på Kiss konserten, dvs Bakis, Ida, Fluff och Carro. Diskussioner om vart vi skulle röjja during night uppkom för KISSarna ville till rockbarer och vi andra ville nattklubba. Gick inte att kompromissa ¨så I och B drog hem och sov medan resten drog ut på stan.

Hittade ett ställe som inte var helt knökat med studenter som vi drev tid på ett par timmar sen blev det donken för Katta som vägrade äta Maxmat och Maxmat till the rest.

Katta; inte liika "socialt" nästa gång va? snälla? =P haha

Taxi ut till Värmdö mitt in das night, svarttaxi dock, men vi överlevde så det gick det med. Tror vi kom fram typ 5 på morgonen eller nåt. Då hade jag vart vaken sen klockan fem på fredagsmorgonen, alltså ett dygn och inte kunde jag sova heller när man väl försökte. Fluff agerade nämligen psykolog till den andra snubben som var där och dom var ju inte tysta precis.

Lördagmorgon. Hade det i och för sig varit rätt länge, men framåt två pallrade sej Katta ur sängen. Stan nästa. B och I åkte hem innan vi hann ner så dem såg vi inte röken av resten av helgen. Väl på stan kirrade vi mat och brills till mig, eller ja, mat till oss alla, dvs Katta, Peter, Fluff och till mig.

Svettiga människor kutade runt också, var ju maraton så vi stog i kungsträdgården en stund och hejja på. De hade tydligen sprungit 2 mil när de passerade oss. =S Sjukt långt och längre skulle de..

Träffade på T som också var i stan men han drog vidare när en dejt med F var bestämd.

Sen drog vi till Grönan av någon outgrundlig anledning, man måste ju passa på när det är sommar och sol =) Lekte runt där i en massa timmar men det var sjuuukt med folk så man hann typ bara med att köa.

Well, det var typ helgen, inte så jädra kort och koncist kanske men vafan. Jag tror inte ens att nån läser allt så shit the same! Nu är jag återigen på jobbet med en ny vecka att se fram emot.. halvdag på torsdag och ledig på fredag så det kanske blir en bra vecka trots allt =)

See yaa, pussikrams

seriöst?

Hur fan tänker killar? Om det jag har hört nu om en viss händelse är sant så är killen som sagt det helt dum i huvudet.. Hårda ord, men att hitta på som fan och sen sprida det vidare när det är flera som vet att det är lögner.

Jag kan ju alltid hoppas på att källan hittat på för att skapa lite dramatik, men vafan, varför liksom?



Måste hem nu och installera msn på bärbara, behöver reda ut ett och annat.


söndag

Varit iväg till NetonNet idag och shoppat lite smått :P Kom hem med en bärbar dator och en digitalkamera =)

Ska testa lägga in bilder sen, hoppas det funkar =P

Imorgon kommer en review på helgen också, massa Stockholm blev det..

Seeyaa'll

RSS 2.0