helg

lugn och skön helg det här.

Igår blev det middag ute och bio följt av en drink (non-alocohol) på Etage. Vi kollade på Barnhemmet, ni vet den där spanska skräck/drama filmen och den var faktiskt riktigt bra. Har såklart hört att den ska vara det, men jag var lite skeptisk innan just för att den är spansk. Men som sagt, blev positivt överraskad. Middag åt vi på någon kinakrog som jag ALDRIG kommer ihåg namnet på, dragon palace, china town.. Ähh, jag har ingen aning,gott var det i alla fall =P

Fick lov att agera fyllechaffis till M också, och jävlar vad jag höll på att klanta mej när ja irrade runt i stan efter parkering. Tror faktiskt att jag råkade köra mot rött.. men jag är inte helt säker, hoppas inte så är fallet. Sen kom en polisbil med blåljus på bakom mej och jag blev skittskrajj men den va inte på jakt efter mig som tur var..

Idag har jag sovit alldeles förlänge. Halsont och huvudvärk har jag också fått. Kommer säkert bli sjuk snart igen. Tuffade in till Uppsala och mötte upp Bakis där. Gick in i en affär och kom ut en kvart senare med ett par jeans och en jacka, många sedlar fattigare. Men jackan var skitsnygg och jeans var behövligt så det vara liksom bara att köra på..

Well well, jag ska sluta babbla nu asså och återgå till att göra ingenting. På en lördagkväll. Fyfan vad skönt.


bo med mej? ;)

mina päron vill att jag ska börja betala hyra hemma nu eftersom jag är klar med körkortet. Dem vill ha 2000 i månaden om jag sköter tvätten och städning av badrummet ordentligt, annars vill dem ha 3000. Det är sjukt mycket pengar för att bo hemma, då kan jag liksom flytta till eget istället och ha precis lika mycket, om inte mindre i utgifter.

Ni skulle nog bli förvånade över hur mycket jag betalar varje månad på olika saker..

stallhyra
hoppträning
mobilen
månadsbusskort
tågkort  x2


totalt är detta cirka 5000 kr.

 och nu tillkommer även bensin vid lån av bil samt att alla avgifter för körkortet försvinner, typ uppkörningar, tillverkning av kortet, teori, körlektioner som jag betalat tidigare.

Mamma och pappa vill alltså att jag ska punga ut 2-3tusen kronor till, vilket blir "räkningar" för ca 8000 per månad! Hutlöst försjutton.

Skulle jag däremot flytta hemifrån så försvinner utgifterna för hästen eftersom jag då inte kommer ha tid att åka dit varje dag. -3000 kr samt att tågkort x2 inte kommer att behövas och säkert inte månadsbusskort heller. -1500 kr där.

Flyttar jag så går ju dessa pengar till att beta hyran och allt som hör till. I en egen lägenhet. Inte hemma med syskon och hela paketet.

See my point?

onsdag

Vad gör alla om dagarna nuförtiden?

När jag går ut på msn är det bara folk som jag inte känner som är inloggade. Skittråkigt. Blir faktiskt mycket roligare för mej som sitter här på jobbet att jobba om jag har någon att prata/skriva med. Och. Tro det eller ej, men jag jobbar sjukt mycket snabbare och effektivare med någon på msn än när jag bara jooobbar heeela tiden.

Så, kära vänner, logga in nu =P

jag
































































just another day

Tisdag. Nyligen hemkommen efter träning med Capo, markarbete idag på hackamore. Fyfan, mina armar är helt slut; spagetti-armar.

Känner mej lite tvungen att skriva då besöksantalet ökat med några besökare nu på sistone. Eller ja, ökat igår och idag.
Bättre än ingenting.

Varför ni läser har inte jag nån aning om alls, men jag skulle tippa på att ni i smyg är nyfikna på vad jag pysslar med. Säkerligen känner du mej, och gör du inte det så kommer du snart tro att du gör det om du fortsätter läsa.

En liten tanke, eftersom jag skriver och du läser, så kan väl du kompensera med att skriva "hej" kanske, eller nåt annat. Va anonym, för jag vet av erfarenhet att inte en jävel skriver nåt om jag frågat vem du är.

Så snälla, skriv HEJ till mej och gör mej lite gladare här i regnet.

Vill du förresten bli medryttare på min lilla lurk så hojta till!

slut på det roliga

I just realized that my vacation is over.. Tillbaka till jobbet imorgon alltså.

Känns lite sådär, nu när man kommit in i slapparlivet på riktigt. Gå upp klockan 12 är ju inte att tänka på längre, ne, utan nu ska man upp 5.22 igen, fem dagar i veckan i minst en månad till. Jag var ju dessutom inställd på att bli arbetslös den sista augusti och därefter ha lite "semester" eller i alla fall vara arbetssökande, men nu har min anställning blivit förlängd så nu är det bara att jobba på igen.

Vore bra att skaffa en bil också, dock har jag noll ekonomi för ett sånt inköp men det vore ju bra.. Lönen imorgon kanske kan sparas, fick ju trots allt skatteåterbäringen förra veckan och har med den betalat de flesta räkningar så har jag tur kan jag nog sätta undan 8-9 tusen.. Räcker till en skruttbil..

nattligt inlägg

Är sjukt mycket tröttare än vad jag brukar vara vid den här tiden och om de beror på att jag kört bil fram och tillbaka hela dagen eller det faktum att jag kanske måste ut och åka igen vet jag inte.. men det är inte speciellt lockande att veta att man kanske måste ut igen.. Gillar verkligen inte att köra bil i mörken.. Den sjukt dåliga synen man har gör ju liksom inte saken roligare.

Haha, klantade mej litesmått idag när jag skulle tanka. Har inte gjort det själv förut så jag hade ju inte riktigt koll på tillvaron. Det jag lyckades med var i alla fall att trycka in fel pumpnr, glömma bort vilken bensin som skulle tankas och sen oroa mej för om någon annan skulle tanka för mina pengar i "fel pump". Lyckades tillsist få koll på läget och tanka rätt bensin från rätt pump ^^

Men man ska fasiken inte klaga, körkort är BRA att ha.

Fick förresten sms nu om att jag inte behöver ut och rulla igen, thank god for that! Nu blire sova på hög nivå kan jag lova!

helg

Jag har verkligen brist på saker och ting att skriva. Utgången igår blev inte som jag hade tänkt den så det var lite surt. Åkte hem innan klockan tolv och lämnade en halvdrucken cider kvar efter mej. Men de andra verkade ha kul i alla fall :)
 
Idag har jag gjort en massa ärenden till mamma och pappa som de inte orkade med själva, bland annat åka till Mekonomen och köpa grejer till bilen och sen handla massa mat. Sedan i torsdagskväll fram till idag har jag kört över 50 mil vilket faktiskt är rätt långt, men det är guld att ha körkort! Lite mindre guld är att volvon är paj så den går inte att köra.. Så typiskt.

Ikväll blir det kräftskiva #2 men den här gången med stallfolket, bland annat min tränare och massa folk från både gamla och nya stallet. Kan säkert bli trevligt tror jag. Ingen alkohol för min del eftersom jag tydligen har blivit bokad som fyllechaffis av i stort sett alla :P Men jag ska inte klaga, drack ju massa igår och dricker jag inte ikväll kan jag säkert låna bilen och dra ut på lite äventyr efter middagen istället =)

krogen förra veckan med min babe :)


 


damdidum :D

K Ö R K O R T !

Finally =)


hoppla pållen!

Rolf Göran Bengtsson tog OS-silver med Ninja!
Första individuella någonsin för Sverige tydligen :) very good :P

på väg

Ska strax hoppa in i duschen och därefter göra mej klar för avfärd. Pappa och jag åker så fort han kommit hem från jobbet och jag vet inte riktigt hur lång tid det tar till Gävle så det är väl kanske smart att vara ute i relativt god tid. Hotellet vi ska bo på är pyttelitet med totalt 13 bäddar med frukost på rummet och ska ligga relativt centralt tror jag. Återstår att se.

Eventuellt tar jag datorn och det mobila bredbandet med mig så jag har något att roa mej med ikväll, okej pappa är säkert jätterolig att umgås med men han somnar alltid innan klockan 21 ^^

ojoj, insåg precis att jag har lite att göra innan jag åker, stress!

See yaa folks :) 

nerbäddad

Ligger i sängen och filosoferar. Kommer tyvärr inte fram till så mycket vettigt och inte heller så mycket ovettigt.. Har med andra ord rätt tråkigt.

Idag började träningen igen =) Dock red jag i min  gamla grupp eftersom jag åker bort på torsdag då jag egentligen ska rida, men gick finfint att träna idag ändå. Testade att hoppa med hackamore men jag vet inte, han liksom gräver ner sej och ser jättetung ut.. så det kanske inte är så bra? Dock funkar hackamore skitbra i markarbetet, steget blir bättre och man kan till och med sitta ner i traven, vilket man annars inte kan på vanligt bett.

Hoppade högt gjorde vi också, eller det var bara jag och Capo som gjorde det, måste ju försöka jobba mej upp till samma nivå som dem i torsdagsgruppen. Den gruppen är tydligen den "svåraste" har jag hört. Men vi kom över ett räcke på 120 cm idag (med hackamore!) så det borde ju båda lite gott åtminstone!

Well well, slut på hästsnack.

Funtar på att börja filosofera igen. Jag och T spårade lite lagom på msn för en stund sen så man kanske borde spinna vidare på det.. Handlade i korthet om att smitta genom telefonen.. Låter skumt, jag vet, men i brist på annat liksom ^^

Gonatt kära vänner, förgyll gärna min dötid genom att vara på msn lite oftare.. eller nåt sånt ;P

Tisdag

Solen skiner!!

ojoj

klockan är halv 12, det är becksvart ute och jag måste gå ut med hundarna.

1. Varför är jag vaken nu?
2. Ytterbelysning?
3. Hundarna sover..

Jag ser inte en enda poäng med att gå ut med två sovande hundar i beckmörker..

Söndag

En hel veckas semester att se fram emot nu då. Dock kommer det säkerligen att regna satan på mej, men vad ska man göra åt det liksom?

Veckan kommer vara lugn tror jag, träningen börjar nu på tisdag och från nu och framåt kommer jag träna två dagar i veckan. Blir nog bra det, med tanke på att Capo börjar bli riktigt bra och jag tycker dessutom att ridningen blir lite mer strukturerad med träning två gånger/vecka. Man vet vad man har att göra mellan passen om vi säger så.

 På torsdag ska jag och pappi boa in oss på hotell i Gävle, hoppas det är god frukost =P. Stockholm blir inte av då B bor ensam med hundar som måste vaktas, så det är lite synd att det är just den här veckan när jag kan göra precis vad jag vill.. men hur kul är det att göra precis vad man vill utan sällskap..?

Well well, jag får väl rota runt bland pappas alla deckare efter nån riktig läskig att sätta tänderna i, krypa upp i soffan och bara läsa hela dagarna istället.
En bra bok skulle verkligen sitta bra nu. Nån som läst Camilla Läckbergs böcker?


Fredag

Igår var en rätt trevlig dag faktiskt. Rosella turen kunde kanske varit lite roligare och maten lite godare men det fick funka ändå. Satt för det mesta i Funcluben och lyssnade på BBK (dansband typ) och åt ost och drack några drinkar.

Sen på hemvägen blev vi eller iallafall jag galet sugna på att gå ut på krogen så jag tjatade som ett litet barn och tillslut gav Bakis med sig =) Vi åkte hem från Uppsala vid nio tiden på kvällen för att lämna alkoholen och göra oss lite mer krogvänliga för att sedan åka tillbaka till stan vid halv tolv eller nåt. Blev People för ovanlighetsskull men det var rätt mycket folk där så vi hade lite lagom kul. Marcus gav mej en halv hjärtattack när han hoppade fram framför oss och sa hej, long time no seen =)

Sen hittade vi våra kära ex där som vi hejade på lite smått också.

Interesting.

Nu får jag inte sitta här längre, så hare bananas!

:D

F I N A L L YS K A T T E Å T E R B Ä R I N G ! !

Nu jävlar har jag blivit rik igen :)


gårdagen

Jag och Bakis tog oss en riktig heldag på stan igår. Jag började hemifrån med att köra bil till Rotebro och tillbaka med morbror för att sedan bussa vidare mot Uppsala. Väl där så blev det shopping, sushi, shopping, fika, shopping, middag, bio och en sväng till Terassen. Vi hann med typ allt och slösade maaassa pengar :)

Filmen blev "Mamma Mia!" och gissa om den var bra?! :) Killarna i simfötter asså..  ^^ störtsköna! Varken jag eller Bakis hade den blekaste om vad själva filmen handlade om, förutom att det är en musikal med Abba musik då så man kan väl säga att vi blev positivt överraskade. SE DEN!

Hade en timme cirkus att spendera innan bussen gick hem vid elva tiden på kvällen så vi gick till People en sväng och grattade Carro som fyllde 18 samt hejja på Olsson och Larsson, men där pallade vi inte gå in så det blev Terassen istället, hälla i sej en cider fort som satan och sen vandra till bussen.

Heldag eller vad? :)


Imorgon drar vi till Kapellskär och åker båt!

:)

S E M E S T E R ! !





remember the titans

Remember the titans går på kanal 9 just nu. Riktigt bra film, kan jag lova och de flesta håller med va? Har sett sen säkert tre gånger och den är alltid lika bra.

Imorgon klockan 16 går jag på semester! Det känns riktigt bra. Ska dock inte fira med en cider på nån uteservering som så många andra gjort, blir väl en cola eller nåt på tåget kanske..
Planerna för de här veckorna är rätt få, eftersom lönen kommer när jag börjat jobba igen men en liten boat trip till Åland är planerat samt en trip till Gävle.

That's it typ, men något annat borde man ju kunna hitta på. Funderar på att åka till Stockholm en sväng också, Bakis och jag tänkte spana in nån cool secondhand butik och kanske nån outlet. MAn blir ju rätt inspirerad av alla bloggar man läser, dem hittar ju asmycket nice grejer på såna ställen så vi måste ju testa lyckan känns det som :)

okej, det här inlägget handlar visst om typ allt, men bättre det än bara negativa tankar.. :/

I just want to..

jag har funderat massa men kan inte riktigt precisera vad jag har kommit fram till, om jag ens har kommit fram till något.

Var ute med Capo idag, vi skrittade på en väg långt ut i skogen, det var nästan helt tyst, bara löven som blåste i vinden hördes. Himlen var grå och jag var säker på att jag skulle bli tvungen att vända på grund av en störtskur, men inget regn kom.
Både Capo och jag var försjunkna i vår egna lilla värld, han tänkte säkert på sina pinglor som väntade i stallet på honom och jag tänkte på något liknande, dock hade jag inga pinglor som väntade på mig. Det var verkligen höst i luften och jag kunde inte tänka på något positivt alls.

"Ingen tycker om mig, ingen vill ha mig för att jag äter mask"

Lite så känns det (okej, jag käkar inte maskar men..) jag är nog rätt tragisk egentligen. När man väl tänker efter, vilket jag gör alldeles för ofta. Kanske borda sluta tänka efter och bara följa strömmen, göra bort mig och gråta över idioter. Och där någonstans hoppas att någon vänlig själ kan dyka upp och tycka om mig, göra så att jag slipper sitta och tänka mitt ute i skogen på regniga söndagar.


helgen



Igår var det tävling med Da Capo.
Ett år sedan sist, någon som kommer ihåg hur det gick då? Haha =P

Vi kan säga såhär; jag bröt trenden i år.
Dvs jag ramlade inte av och vi fick inga stopp :) 
Fick rentav rätt bra placeringar faktiskt!


Därefter blev det pizza och Sex and the city med Bakis!








Ett liv i exil

Silverfisken har gjort det igen.
Den här gången är det en fotoblogg på engelska som bara är såå bra, med galet snygga foton. Tipsade en kompis förut om hans vanliga och nu vill han ha hjälp att sprida länken till den nya bloggen. Och jag är snäll, för hans bloggar är toppen =P

Klicka in och kolla vettja.. http://jonaspeterson.com/blog


080808

Fredag igen och helvete vad det regnar ute, står som spön i backen. Nu har det iofs minskat litegrann, men när det var som värst så stängdes inte ytterdörren (automatisk öppning) och så piskade regnet upp säkert en meter från marken så hade man gått ut så hade man varit dyblöt från topp till tå på 10 sekunder. Jag klarade mig rätt bra som tur var, var inne på jobbet 7.15 och bara 5 minuter senare började det ösa ner..

Idag är det 080808 också. Vad det ska innebära har jag väl egentligen inte så stor koll på, men en liggande 8 är ett evighetstecken och i Kina så är det tydligen väldigt viktigt och stort. Invigningen av OS är även idag just med tanke på 080808.

Hörde på radion också om en så kallad internationell orgasmdag som äger rum idag men vad det ska innebära har jag däremot inte den blekaste aning om. Någon?

höst är lika med depp

Hörde en låt på radion i morse som fick mej att verkligen gå in i mig själv och tänka på fel saker.

Och nu tar det totalt stopp. Jag kan verkligen inte skriva, det är för mycket som maler runt i mitt huvud för att jag ska kunna få någon ordning på det.

Jag gör nog bäst i att inte skriva alls.


ojdå

Gissa om jag blev chockad när VDn sa att jag var snygg i håret imorse.
Han är ju 50+ och dessutom av det manliga könet.. att han ens la märke till min frisyr, det hör ju inte till vanligheterna att killar lägger märke till såna förändringar.

men men, åter till arbete..

bröllopsdag

Mina päron han bröllopsdag idag, hela 8 år sedan dem gifte sig.

Det firas med trerätters och finporslin. Är för närvarande mitt emellan varmrätt och efterrätt. När efterrätten är avklarad tar jag bussen till Bakis och bor där inatt.

seeyaa'll


schlutt

"Sommaren är kort, det mesta regnar bort.."

Nu har i stort sett alla gått tillbaka till sina jobb efter semestrarna och jag själv har inte ens börjat min semester. Tror dock att jag kommer ha "semester" en större del av hösten så jag ska väl inte gnälla kanske. Synd bara att man inte hade ledigt när det var så fint väder.

Jag är allergisk mot hösten, blir deppig och lessen för skitsaker så jag ser inte direkt positvit på framtiden. Carpe Diem eller "Ta dagen som den kommer" och såna där ordspråk som jag verkligen inte tror på. Som nu till exempel, jag är säkerligen arbetslös om en månad och hade jag vart smart för ett år sen när jag började jobba så hade jag gått med i nåt fack och nu kunnat få A-kassa, men inte fan tänkte jag på det. "Det är lätt att vara efterklok" är däremot ett ordspråk som jag tror helt och fullt på.

J Ä V L A  S K I T .

Hat du något jobb till mej så hojta till, jag kan jobba med vad som helst (med några få undantag).

Har du nån lägenhet att låna ut så hojta då med!

söndag

En helg är tillända igen.

Igår fick man jordens utskällning. nästan utegångsförbud och allmänt dåligt samvete. Ibland orkar man inte med sig själv utan vill bara fly och inte komma tillbaka. Få en stor kram och ha någon som bryr sig om en. Någon som inte hotar med utegångsförbud eller ger en dåligt samvete för onödiga saker.

Jag blir glad som få när min telefon ringer. Någon har skänkt mig en ynka liten tanke och slagit mitt nummer på sin mobil. Jag blir glad vem det än är, men vissa gör mig gladare.. Kanske är det du..

Igår höll det på att bli som det blivit så många gånger förut. Inlåst på mitt rum med massor av tårar och känslan av misslyckande. "När jag var i din ålder, då hade jag minsann...". Det är precis vad man inte vill höra när man snart är arbetslös och utan framtid.

Gör mig glad, ring mig, ge mig en kram. Bry dig om mig.
Annars går jag in i mig själv och stannar där.

gröngöling

Här sitter jag. Lördag eftermiddag med en grön klänning på mig.
Japp, grön, du läste rätt. Sen när har jag gröna klänningar på mig?

Livet är allt bra otippat ibland.























Fredag!

Äntligen!

Jag håller inte på att somna idag för engångsskull. Idag slutar en av lagerkillarna så han bjöd på smörgåstårta imorse, gissa om det var gott? =P Smörgåstårta är typ det godaste som finns ju! Lite synd var att det inte var en enda räka eller laxbit på, bara massa skinka och rostbiff (heter de så??) men de gick ju såklart att pilla bort och äta allt annat =)

Ska försöka hålla mej pigg och på bra humör idag för ikväll ska jag ska leka med Bakis är det tänkt. Vi ska börja kvällen med vin och "gino" (kan det tänkas heta så? Det är i alla fall ugnsgratinerade bär med riven, vitchoklad på med glass till) Så extremt jävla jättegott kan jag lova.

Därefter blir det utgång, tyvärr är jag fattigare än jag någonsin varit tidigare så det blir inget drickande ute, kanske om någon skulle få för sej att bjuda då, men hur ofta händer det egentligen? Birger Jarl aka BJ blir det i alla fall, People är så sämst det kan bli så dit går jag inte längre. BJ däremot är bättre..

Åter till jobbet nu.

RSS 2.0