Nyårsafton

Hejhopp =)

Idag är det nyårsafton, slut på det här året med andra ord.

Började min dag redan halv 8 imorse med "stalltjänst". Var där till 11 ungefär så nu ska jag inte dit mer i år ^^

Om en timme ska jag och mamma gå upp i skogen där det grillas korv, dricks varm punch och äts ärtsoppa. Det har nämligen varit nyårsjakt (tradition ^^) nu på morgonen så pappa och Jonna är ute och drevar at the moment med ett tjugotal andra "gubbar".
Klockan 13 träffas allas familjer vid en grillplats i skogen och om det har skjutits något djur ska det hängas upp (yuck) och sen blåser jaktledaren i horn och grejer. Tydligen så är det 25 års jubileum i år så alla vi barn som är med ska fotograferas och förevigas på bild. Känns mindre lockande ^^ 
Men är det tradition så är det. Jag har varit med i säkert 13-14 år iaf, men att gå i skogen och dreva djur är inte min grej. Jag håller mej till en grillad krov (eller bara brödet) och läsk. Det duger bra.

Nu ska jag börja rota fram nå varma kläder att ha på mej, man luktar ju inte allför gött efter att ha suttit en timme framför en brasa i skogen så det känns smått dumt att ta den vanliga dunjackan ^^

Återkommer senare om vad jag pysslar med ikväll =)

sötkorv

Det är inte lätt att försöka sova när världens sötaste och mysigaste kissemiss ligger brevid mej i sängen och snarkar.

Sötast av alla är hon. Men snarkandet kunde jag gärna varit utan =P



....Och där nös jag, Fiaplutt vaknade och slutade snarka.. I ungefär 7 sekunder, nu snarkar hon igen. Värre. ^^

helgen

Sådär, nu är alla julftonar (julaftnar??) och födelsedagar avklarade, finally.

Fredagen blev som sett inte riktigt som jag planerat så när jag väl kommit hem från allt orkade jag ingenting utan gick och la mig och sov. Allt släppte liksom och jag orkade inte älta allt fram och tillbaka hela tiden. Jag ser hela tiden händelsen framför mig, då som nu och eftersom jag vet att det var helt och hållet mitt fel så är det ingen höjdare att ha det i huvudet hela tiden.

Vi fick i alla fall gäster på fredagskvällen, pinade i mej lite julmat och gick ifrån bordet såfort jag slapp äta mer. Orkade inte med att var hemma, jag blev hela tiden "retad" för att jag pajjat bilen så jag åkte iväg helt enkelt..

Lördagen var det "julafton" med släkten; dvs morfar+sambo, morböder x2 med fruar och barn samt min familj. Det är dem som är hela tjocka släkten liksom. Min moster var sjuk och självklart var det hon som skulle ha lax med sig.. Så ingen lax till mig =( Blev sill med sill med potatis med lite mer sill och nåt ägg. Det uiltimata julbordet liksom. Julklappar var det lite klent med också, min kusin började tillochmed gråta för att han fick så lite. Eftersom vi har Lillkusin Leo med oss nu så var det ju såklart han som fick mest.. Jag skrapade iaf ihop en 800kr, salt-och pepparkvarn och ett presentkort på H&M.

Idag fyller Leo ett år så idag har det varit födelsedagskalas med massa folk och smörgåstårta. Kom hem för ett litet tag sen och nu är det slut på allt vad firande heter, iaf fram till onsdag.. Vad jag ska göra nu har jag dock ingen aning om, klockan är bara halv6 och jag har gjort allt i stallet, ätit mat och kalasat.. Hmm.,.


Förresten. Bilder orkar jag inte med.

ser bra ut va?





T R A S I G. . .

just a great day

Annandag jul. Jag har krockat bilen. Så jävla pissigt så det inte är sant. Jag gjorde inte illa mej alls, inte heller dem i bilen jag krockade med men det känns skit med tanke på att det var mitt fel. Det var jag som körde ut mitt i vägen på en 90 väg. Vafan tänkte jag? Tänkte jag ens? Helvetes skit.

Nu är bilen paj, jag kommer bli fattig som en gris och huvudvärken som jag haft hela dagen kommer väl aldrig gå över.

Just a great day..

snö? Snääälla gud.. ge mej..

Det snöar!!

Kom precis hem från Bålsta och där öppnade sig himlen och snön bara vräkte ner över oss. Riktigt nice ju =) Dock har det inte snöat lika mycket här hemma, men det kanske kommer senare?

I år vände vi på våra traditioner så vi har redan öppnat våra julklappar från familjen och ska strax äta nån liten jullunch. Kalle Anka kommer jag att missa för jag jag har intag av hästarna precis vid den tiden, inga julklappar alls ikväll och inte heller någon julmat.

Vad är det här?!

Julafton har vi som sagt på lördag istället, så då kanske jag lyckas hova in lite fler julklappar =) MAterialist, javisst ^^

Men men, nu är det dags för lunch, systra min fick förresten en systemkamera, Canon EOS 1000D, typ värsta vrålåket så det kanske kommer upp lite mer bilder senare =)

Go jul!

julafton

... och där har klockan blitt över 0.00.

Får man öppna julklapparna nu??

das christmasgran



Här har vi alltså årets gran. Han är ganska neutral med guld- och rödfärgade kulor samt guldfärgat glitter. Aningens mer "fit" eller "slim" i år än förra. Has he been working out?

helt okej snygg iaf, med tanke på vad jag är van vid! ^^

Uppesittarkväll

Dan före dopparedan idag =) Jag är en riktig sucker för julen alltså, nu jädrar kämpar jag som en tok för att skapa julstämning här hemma. Granen pyntades igår så en bild kommer upp så snart jag kan ladda in den i datorn, julmusik spelas på datorn och jag har precis hjälp mamma med julklappsinslagning. Med små kusiner i släkten blir det en hel del paket kan jag lova. Har inte börjat med mina ännu, men ska göra det alldeles strax tänkte jag.

Sista dagen på jobbet idag, var sjukt stressigt ända fram till lunch eftersom jag också ville gå hem då som alla andra gjorde. Men jag hann klart med mitt och alla andra också tror jag så det gick ju bra det. Nu jobbar jag inte förrän den 5 januari igen, feels good =)

Ikväll är det uppsittarkväll hos oss också, tradition of course. Mina morbröder och deras familjer kommer över och dricker glögg, äter skinkmackor, slötittar på bingolotto och är allmänt traditionella ^^ 

Ne, nu ska jag ta tag i juleklappsen =) 

söööööndag. Igen.

Söndag; dan före dan före före dan före dopparedan alltså.

Julklappshysteri i lördags, fyfan vad folk ute i trafiken körde illa. Jag var säkert inget undantag med helvete vad jag svor åt både en och tre bilar. I stan var det crowded med ändå inte så farligt, jag trodde det skulle vara värre faktiskt. Jonna var mitt sällskap för dagen och vi lyckades rätt bra med att hitta vad vi skulle (tror/hoppas jag). Blev väl kanske inte riktigt vad vi tänkt oss men.. Jaja.. =)

Efter en timmes vila när jag väl kommit hem åkte jag iväg på bio, blev The day the earth stood still. Smått konstig, eller ja, väldigt konstig kanske man ska säga.. Ingen Jennie-film åtminstone. Alla mina partypinglor var ute och svirade på krogen så jag tog med mej mrA hem och kollade på lite mer film. Lagom avancerat såhär innan jul ^^

Idag har det inte hänt alltför mycket. En seg söndag som vanligt liksom. Mamma hojtade precis till om att det snöar ute =) Låter intressant, hoppas det blir lite vitt på julafton iaf..

Imorgon är det jobb till 500 % som gäller. Detsamma på tisdag. Då stängs tydligen hela vårat datasystem ner och ALLT ska vara klart innan kl 12 den 23 dec. Liiite körigt med andra ord. Därefter är det semester!! Jag längtar redan, visst inget alls är inplanerat; kommer säkerligen kännas som söndag varenda dag men det får det vara värt. Semester som semester liksom =)

Nu vettefan vad jag ska göra men en dusch skulle sitta fint..

fredag

Man brukar säga att man mår som man förtjänar men vafan har jag gjort för att må såhär? Jag borde må som en prinsessa med tanke på att jag slitit ihjäl mej på jobbet hela den här veckan men istället drabbas man av jordens ryggsmärta sen i onsdags och jordens huvudvärk idag. Schysst liksom.

Har legat i sängen hela dagen och jag sov nog till och med ända till halv 2. Frukost blev det vid 4-tiden, ugnspannkakor med grädde och sylt.. Så nu är det snart dags för lunch alltså. Tror att det står homemade klyftpotatis in das ugn och till det lär det bli firrepinnar. Middag sen då.. Blir lite tajt om tid men något ska jag nog hinna med.

Nu ska jag pallra mej ut i köket och knapra i mej ännu en alvedon.

Trevlig fredag, festa lugnt! och gör inget jag inte skulle gjort (heheh)

juletajm

Nu börjar det väl ändå bli dags för lite julstämning? Jag som älskar julen har inte riktigt hunnit med sånt där som jag brukar; ni vet hjälpa till med knäckbak, göra ischoklad, dricka massa glögg och höra maaaassa julmusik på radion.. Ligger lite efter känner jag..

Jag har inte ens köpt julklappar..

För att kompensera sitter jag nu och lyssnar på julradio. För tillfället har programledarna nåt galet rapbattle med julmusik.. men annars så ^^

Iaf, vad kan man köpa till:

lillasyster 15, lillebror 17, kusin thea 8, kusin max 10, kusin leo 1, mamma, pappa, morfar, moster och morbror x2... HJALP!!

jobb o skit

Idag har det varit grymt äckligt mycket på jobbet. Det var liksom att knappa på tangenterna och signa papper nonstop hela dagen. Hade nog egentligen behövt vara kvar en timme men det orkade jag inte.. Var dessutom julträff för en massa gamla pensionärer på konferensvåningen så jag skulle säkert inte orkat med dem.. ^^

Så nu ligger jag nerbäddad i sängen sen en halvtimme tillbaka. Ska strax läsa lite ur en bok som jag rotat fram ur högarna i mitt rum.. Tror jag läser tre olika böcker nu samtidigt, men de två andra har jag förlagt nånstans vilket måste innebära att de var dåliga.. ^^

Iaf, ska strax sova också, måste vila upp mej tills imorrn och resten av veckan.. Gööör mycket på jobbet som sagt och allt, precis ALLT måste vara klart och finito på tisdag kl 12.

Wish me luck..

Gonatt

glädje

Wunderbar!

Jag får ledigt i jul, hela 12 dagar i sträck!! *gör små glädjeskutt i sängen*

Låter toppen va? =)


mat?

Kvällens middag:

6 stycken salta kex, två tårtbitar "skrattande ko-ost" och ett halvt glas mjölk.

Man står sej bra på det här va?

Klubbmästare

Sådär ja. Hemma från stallet där det reds KM (klubbmästerskap) idag. Jag red ju som sagt bara 90 och 1 meter eftersom Capo vart lite anti oxrar på sistone. I alla fall, 90 red jag felfritt men höll ändå på att drutta i backen när publiken applåderade. Capo blev skitskraj och drog på i världens fart med massa bockande ^^ Han som aldrig bockar liksom, klart man inte var beredd.. Men, jag satt kvar =)

1 meters klassen var själva KM-klassen så det var den som var den "viktiga" om man ska se det så. Där tävlade alla mot alla; dvs att jag tävlade mot ponnyerna som också red sina KM-klasser men på lägre höjd. Såklart trodde jag inte att jag skulle ha en chans mot små speedade ponnysar, men tji fick jag.

Jag råkade nämligen vinna!

Visserligen med ett nerslag i omhoppningen men det gjorde inget.. Och jävlar vilken fart det var på Capo, helt sjukt. Hade lätt kunnat hoppa 1,20 liksom..

Kom hem två rosetter rikare och nåt första pris som jag inte har kollat in ännu, tror det var choklad och nån "lukta gott" grej..


söndag

Ett inlägg om fredagen var lovat alltså.

Well, skrev precis ett på partypinglorna om just fredagen så jag rekomenderar att klicka in där. Jag känner inte riktigt för att skriva ett till nämligen.

Idag vaknade jag extremt sent, nästan läskigt sent faktiskt. Kastade mej upp ur sängen och ljög för mamma och pappa att jag läst en bok och suttit med datorn ett bra tag.. Pinsamt ^^ Annars har det inte hänt mycket mer än vanligt; åkte till stallet, tog in hästar, klättrade med Capo och mockade skit i kolmörker.

Nu sitter jag här och sitter typ. Sitter nog kvar tills rumpen min börjar domna bort. Då får jag hitta på något annat.

dagens



This was me tonight. Ser ut som värsta arbetaren med rutig skjorta =D

klick klick

Klicka HÄR =)

lördag

Hello hello världen idag höll jag på att drutta i diket med bilen.. Trodde inte att det var speciellt halt på vägen, men uppenbarligen. Fick världens sladd när jag skulle svänga in på en mindre väg än den jag körde på och till råga på det fick jag möte. Kunde gått smått illa så jag var något skakis när jag väl rett ut situationen. Ramla i diket är inte min grej alltså.

Nog om detta. Var på bio idag igen, tredje helgen i rad men den här filmen var riktigt dålig.. "vi hade i alla fall tur med vädret, igen". Dålig, dålig, dålig.. Jag såg inte ens klart den till och med.. DÅLIGT ^^ Men trevligt sällskap är det viktiga och såklart hade jag det =)

Imorrn nångång kommer inlägg om gårdagen, men bilder också om ni har tur =P

end of story

Terminens sista träning idag.. och KM på måndag. Haha, jag ska gå ut stort med att hoppa hela 90 cm och 1 m, det är så grymt högt så ni anar inte! (ironi, ironi, ironi..!) xD Mitt mål är att vinna men som vanligt när det gäller såna här små tävlingar så brukar jag ju ramla av. Men så roligt ska vi inte ha det.

Idag på träningen så gick förresten min ena sporre av, alltså själva metalldelen.. Hur hårt måste man pressa in foten och sporren i hästens mage för att bryta av en sporre i metall liksom?! Stackars Capo.. Annars gick det hyfsat, han har fått för sej att oxrar är läskiga (eller om det är jag som fått för mej det) så vi kör på helikoptersprång över alla oxrar. Ser riktigt profesionellt ut kan jag lova.

Fick glögg och pipparcookies också, inte att förglömma. Sååå gott med glögg och speciellt när man fryser satan efter träning =) Värt att testa ^^

myspys

Jag fryser. Det är kallt..

Fia* och jag har blivit sovkompisar också. Hon sover brevid mej på min arm varenda natt. Det är jättemysigt för hon är jättemjuk att klappa på. Precis som när man var liten och hade en massa gosedjur i sängen.
Man borde kanske bunkra upp med massa mjuka nallar och en mjuk Fia, jag har liksom fått för mej att man sover bättre då.
Typ tre Bertil* men i olika färger, vore inte det nåt? =)




(*Fia - Jordens mysigaste kissemiss.
*Bertil - En stor jävla björn som bor i Bakis säng)

katta 20!




Happy birthday =)

Äntligen 20, feels good huh?

movietime

Yepp, så sant som det är sagt.

Bio idag igen alltså.

Så många filmer som jag sett bara sen i somras har jag nog aldrig sett på bio överhuvudtaget. Galet värre. Frågan är vad som fått mig till att se så många filmer. Såklart är det kvaliteten då alla filmer har varit skitbra. Förr om åren vet jag att jag alltid tyckt att filmerna som gått verkat vara skitdåliga så jag har aldrig ens tänkt tanken att se dem. Harry Potter och typ Da Vinci koden är de jag såg senast innan i somras och det är ändå bra längesen liksom.

Filmer sedda på bio sedan juni 2008:

Sex and the city (två gånger)
Mamma Mia
Barnhemmet
Quantum of solace
Twilight
Låt den rätte komma in


I februari tror jag det är så har även Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor" premiär. Längtar satan efter den kan jag lova. Lite synd dock att filmer baserade på böcker ofta inte alls kommer upp till bokens nivå. Twilight tyckte jag var jättebra men den boken har jag inte läst (ännu) och Låt den rätte komma in var också jättebra och den boken har jag läst. Den filmen kändes dock lättare att förstå med "boken i bagaget" av någon anledning.

Tjaa.. Fler filmer på bio i år vet jag dock inte om det blir. Känns liite tajt nu faktiskt. Men kanske, om det finns nåt riktigt guldkorn man har missat..

pillertrillare

Idag är nog första gången på länge som jag känt av att alvedon (eller om det var ipren) har fungerat. Hade feber imorse och efter en tablett och lite vila på bussen mådde jag bättre. Nu mår jag rätt bra, nyser stup i ett och känner inga dofter alls. Dock inbillar jag mig att det luktar svamp, typ kantareller överallt, och det kan ju inte vara annat än just inbillning va?

Fredag förövrigt. Jobbar några timmar till sen blir det hemfärd.

=)

Maxmat till lunch!!


Tänk vilka friheter man kan ta sig bara man har en bil.. Jag borde nog skaffa mej en bil.

Eller kanske inte, jag skulle ju lätt föräta mej på greenburgare då..

atjooo

Snorunge.

Jajjamensan, nu har snoret börjat droppa. Myspys säger jag bara. Det blir väl till att stoppa upp papper i näsan om man ska kunna sova ordentligt sen. Inte snyggt och inte så jädra fräscht, men det är jävligt bra mot schnoooret ^^

Natten till idag, alltså igår kväll/natt kunde jag inte somna. Sista gången jag kollade på klockan hade den hunnit bli 04.35. Förstå chocken jag fick. Jag skulle liksom upp 05.22. Lyckades med konststycket att somna tillslut och jävlar i helvete vad jag fick toktycket på alarmet när klockan ringde. Ojojoj..

Well well, klockan är mycket. Jag borde sova (om jag lyckas) för imorrn ska jag upp lika tidigt igen och då ska jag ta bilen till jobbet vilket innebär att min "halvsova-på-bussen-stund" uteblir.. =/ Inte bra inte bra.

So long suckers ^^

datorprobs och snålhet

Hjälp mig nu..

Igår hämtade jag ut en ny bärbar dator på posten som ska få joina resten av alla datorer vi har hemma. Jag tror vi är uppe i 5 stycken nu; tre stationära och två bärbara vilket är waaay too many för oss. Mamma och pappa sitter på tre av dessa och mina syskon på en varsin, jag har ingen..

Nu är dock frågan.. Borde jag ta över den nya datorn och ha den som min? Eller ska ja fortsätta snylta på den "gamla" bärbara som jag har blvit så bra kompis med?

Jag är inte så mycket för massa extra avgifter och om jag tar över datorn blir det en utgift på typ 350 kr till i månaden.. Snål is my second name.. ^^

Den nya datorn har dessutom Telenors mobila bredband vilket innebär noll mottagning..

Hilfe? 

Eller är det nån av mina kära läsare som kanske vill köpa en sprojlans bärbar HP?


..




Ajaj.. Mitt huvud gör ont.

music is like medicine for your soul

Det märks vilket humör man är på beroende på vilken typ av musik man lyssnar på. För tillfället blir det en jädra massa "deppmusik" som sipprar ut genom högtalarna, inte alls samma gamla partymusik som det brukar vara. Nu är det James Morrison, The Script, James Blunt, Takida och liknande..

Men man har väl sina ups and downs antar jag.


Men grymt bra låtar är det i alla fall.. =)

RSS 2.0